36 проверки на собственици на кучета са извършени от началото

...
36 проверки на собственици на кучета са извършени от началото
Коментари Харесай

Пловдивчани, чистете след кучетата си! Инспекторите не могат да уловят момента, за да глобяват

36 инспекции на притежатели на кучета са осъществени от началото на годината до този миг, 7 са написаните акта. Това съобщи за читателите на Plovdiv24.bg шефът на пловдивския Общински инспекторат Ангел Славов. Потърсихме го за коментар откакто от " Градини и паркове " оповестиха, че едва смогват да изчистят детските площадки, парковете и обществените зелени площи в Пловдив от кучешки екстременти след стопяването на падналия през предходната седмица сняг. " Отъпкани са доста от цветните фигури, които оформихме през есента. Увредени са новозасадени дръвчета, нечисти са площадки, където играят нашите деца. Сигнализирал съм способените институции за усилване на контрола и безпощадно налагане на плануваните наказания при установено нарушаване “, описа шефът на общинското дружество Стоян Алексиев.

" Постоянно вършим акции, постоянно засичаме извършители, само че резултат няма ", показа по този мотив Славов. Проверките са за безусловно всичко. Най-честите констатации пък са, че притежателите не носят документите на своите любимци, кучетата са без мотив, без намордник.

За екскременти обаче е по-трудно да се глобява, тъй като инспекторите рядко съумяват да заловен " момента ". Има и друго усложнение - кучкарите извеждат любимците си в часове, когато не е комфортно да се изпрати екип. И въпреки всичко акциите не престават. Следващите, планувани от Инспектората, ще са в сряда, четвъртък и петък.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР