Семейства, които са загубили близки в скандала със заразена кръв,

...
Семейства, които са загубили близки в скандала със заразена кръв,
Коментари Харесай

Жертвите на заразената кръв ще получат до £2,7 милиона всяка, но активистите казват, че обезщетението е твърде късно

Семейства, които са изгубили близки в абсурда със инфектирана кръв, предизвестиха, че заплащанията на компенсации са прекомерно малко и прекомерно късно, защото най-сетне бяха оповестени.

Жертвите, заразили се с ХИВ и хепатит С, ще получат до £2,7 милиона всяка, като първите искове бъдат уредени до края на тази година. Министърът на кабинета Джон Глен през днешния ден сподели, че „ времето е от значително значение “, защото той разгласи, че междинни заплащания от £210 000 ще бъдат изплатени на оживелите в границите на 90 дни.

Но скърбящите родственици се запитаха за какво на министрите им лиши толкоз време да се съгласи на схемата с 3000 души, които към този момент са изгубили живота си. Председателят на Infected Blood Inquiry сър Брайън Лангстаф предложи през април предходната година държавното управление да сътвори скица за компенсации, без да чака окончателния му отчет, който беше оповестен в понеделник.

Хедър Еванс, чийто брачен партньор Пери умря преди пет седмици, попита: „ Защо това не беше оповестено преди година? През та...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР