36-годишният номер 1 в света при мъжете Новак Джокович сложи

...
36-годишният номер 1 в света при мъжете Новак Джокович сложи
Коментари Харесай

Джокович се раздели с Горан Иванишевич

36-годишният номер 1 в света при мъжете Новак Джокович постави завършек на дългогодишното и сполучливо партньорство с хърватския треньор Горан Иванишевич директно преди началото на сезона на клей, разгласи самият сърбин.


Иванишевич, който е някогашен първенец на Уимбълдън от 2001, откакто загуби финалите на Ол Ингланд Клъб през 1992, 1994 и 1998, се причисли към щаба на Джокера през 2019 и оказа помощ на Ноле да завоюва девет трофеи от Големия шлем.

„ Горан и аз взехме решение да спрем да работим преди няколко дни. Нашата химия на корта имаше своите върхове и спадове, само че другарството ни постоянно е било извънредно устойчиво. Истината е, че с горделивост декларирам (не съм сигурен дали той е горд), че като изключим спечелването на шампионати дружно, водехме и борба на Parchisi…в продължение на доста години. И този шампионат в никакъв случай не завършва за нас. Шефиньо, благодаря ти за всичко, приятелю. Обичам те “, написа 24-кратният първенец в шампионатите от Шлема в Инстаграм пост, съпроводен от негова фотография с Иванишевич, на която двамата играят настолна игра.

Кампанията на Джокович за рекордна 25-а купа от Шлема на сингъл завърши след проваляне от Яник Синер с 1-6, 2-6, 7-6 (6), 3-6 в полуфиналите на обичания му Аустрелиън Оупън през януари. Сърбинът се отдръпна от шампионата в Маями, който тече сега, с цел да ограничи броя съревнования, в които взе участие тази година, като решението му пристигна след шокиращата загуба от Лука Нарди на Индиан Уелс.

Джокович ще загрее за втория шампионат от Големия шлем – Ролан Гарос, с шампионати на клей, в търсене на четвърта купа от Откритото състезание на Франция, което ще се организира сред 26 май и 9 юни. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР