35 загинали и 134 ранени, които се намират в болница

...
35 загинали и 134 ранени, които се намират в болница
Коментари Харесай

35 загинали и над 130 са ранени на 10 км. от полско-украинската граница

35 починали и 134 ранени, които се намират в болница с друга степен на увреждания, вследствие на обстрела на военния полигон " Яворов ", покрай Лвов. Данните заяви губернаторът на Лвовска област Максим Козицки.

Първоначалната информация бе за девет души починали и 57 са ранени

Също по този начин в началото бе обявено за две, след това за осем изстреляни от Русия ракети по полигона. В следствие информациите гласят за 30 ракети, те не са доказани публично.

Украинският министър на защитата Олексий Резников съобщи, че задгранични военни инструктори работят на военния полигон в Яворов. Той назовава офанзивата нова терористична офанзива против мира и сигурността наоколо до самата граница на Европейски Съюз и НАТО .

Припомняме, че през вчерашния ден съветският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков съобщи, че конвоите, изпращани от западните сили в помощ на Украйна, към този момент са законни цели.
 Руското външно: Доставките на оръжие за Украйна са законни цели
Руското външно: Доставките на оръжие за Украйна са законни цели

Кремъл готви описи с ответни лични наказания

Яворов е единствено на 10 км от полската граница и на 60 км от центъра на Лвов. Ройтерс оповестява за десетки коли за спешна помощ, които са тръгнали от полигона към регионалния град.

Военният полигон е прочут още като Международен център за поддържане на мира и сигурността (МЦПМ). Площта му е 390 квадратни километра и в него могат да се настанят 1790 души. Все още не е ясно какъв брой души са били там по време на обстрела. Полигонът се употребява за образование на украинския боен контингент с присъединяване на сътрудниците от НАТО в програмата " Партньорство за мир ".

Лвов е един от главните пунктове в Украйна, през които се доставя филантропична и военна помощ на НАТО.

Градът, ситуиран в Западна Украйна и е част от международното културна завещание под егидата на ЮНЕСКО, е приел десетки хиляди бежанци от началото на военните дейности и до този миг е спирка по пътя на бежанците от Източна Украйна. До този миг в тази част на страната не се водят наземни боеве и няма сухопътно нахлуване на съветска войска. Все по-често обаче на въздушни набези се подлагат обитаеми места.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР