35-годишният Ондржей Берка ще ръководи срещата между Лудогорец и Фенербахче

...
35-годишният Ондржей Берка ще ръководи срещата между Лудогорец и Фенербахче
Коментари Харесай

Толериран чех ще свири Лудогорец – Фенербахче

35-годишният Ондржей Берка ще управлява срещата сред Лудогорец и Фенербахче от група Н на шампионата Лига на Конференциите, която ще се организира в четвъртък (9-и ноември) от 22:00 часа.

Берка е един от младите интернационалните рефери в Чехия и се употребява със сериозен толеранс от локалната футболна федерация, макар грешките, които не са необичайност при него.

Помощници край страничните линии ще бъдат неговите сънародници Иво Надворник и Матей Вълчек, а четвърти арбитър – Ондржей Пеканец.

Дамир Стрипкович от Хърватия е пратеник на УЕФА, а Кристин Якобсон от Исландия е изпратен като съдийски наблюдаващ.

Берка е арбитър в Европа от 2021-а година, а пет сезона по-рано го вкарват в ранглистата на чешката елитна дивизия. Все още няма мачове в Шампионската лига, както и в групите на Лига Европа.

Ръководил е квалификации във втория клубен шампионат, както и най-вече мачове в Лигата на Конференциите. Има мач в Европейските квалификации тази година (Естония - Азербайджан 1:1), както и много срещи в младежката Шампионска лига и при юношеските национални тимове.

Прави усещане, че в чешкото състезание е посочил 18 червени картона, само че на интернационално равнище мъчно гони футболисти. А в Разград е идвал като четвърти арбитър на мача Лудогорец – Валур (Исландия) в Лига Европа през 2019-а година.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР