35-годишен мъж е починал под връх Руен в Осоговската планина,

...
35-годишен мъж е починал под връх Руен в Осоговската планина,
Коментари Харесай

Турист загина на връх Руен

35-годишен мъж е умрял под връх Руен в Осоговската планина, откакто е бил открит от група туристи в безсъзнание, оповестиха от Планинската избавителна работа.

Сигналът е подаден на тел. 112 през вчерашния ден сутринта. В туристическата група, която е вървяла по маршрута към връх Руен, е имало доктор, който се е опитал да избави младия мъж, само че без резултат. Все още не е ясна повода за гибелта.

Планинските спасители са свалили тялото на умрелия от планината. Очакват се резултатите от аутопсията. От ПСС поучават туристите да не подхващат преходи сами в планината, както и да съобразят метеорологичната конюнктура все още на тръгването.

Предвид предстоящите гръмотевични стихии и градушки в страната през идващите няколко дни, ПСС при БЧК разгласява и няколко съвета:

Ако се намирате измежду природата по време на гръмотевична стихия, постарайте се да застанете надалеч от високи дървета и самотно стърчащи канари. При съществуване на изсъхнал предмет, седнете върху него.
Ако сте навън, не лягайте и не докосвайте земята с ръце. Заемете следната позиция: клекнете, наведете главата си и покрийте ушите с длани, и дръжте краката си събрани.
Ако сте на колело, слезте от него. Не се хващайте и не дръжте железни предмети - те притеглят гръмотевиците. Отдалечете се от електропроводите за високо напрежение. Стойте встрани от железни структури, огради, парапети и други железни заграждения.
Подходящи места за подслоняване са дълбоките пещери. Застанете минимум на 3 метра във вътрешността от входа и се старайте да има най-малко метър свободно пространство от двете ви страни. Не се подслонявайте близо или под надвиснали скални маси.
При градушка неотложно потърсете заслон. Големите ледени парчета могат да Ви причинят контузии и пострадвания, написа Дир.бг.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР