35-годишен мъж бе осъден за закана с убийство и неизпълнение

...
35-годишен мъж бе осъден за закана с убийство и неизпълнение
Коментари Харесай

След системен тормоз варненка напусна съпруга си, последва преследване и заплахи с убийство към нея и детето им

35-годишен мъж бе наказан за закана с ликвидиране и несъблюдение на заповед за отбрана, оповестиха от пресцентъра на Районен съд Варна. 

Подсъдимият беше приет за отговорен по повдигнато по отношение на него обвиняване в две закононарушения - за отправени закани с ликвидиране към брачната половинка му и закани с закононарушения срещу нейната персона и личността на общото им дете, както и за несъблюдение на правосъдни заповеди за незабавна отбрана и за отбрана от домашно принуждение. Деянията са осъществени при условия на продължавано закононарушение.

В края на м. декември 2019 година, след голям брой кавги с физическо принуждение и следващата ескалация в фамилните взаимоотношения, пострадалата събрала багажа си и дружно с детето се изнесла на квартира, като не съобщила адреса си на подсъдимия и блокирала телефона му. Независимо от това, в интервала от 31 декември 2019 година до 4 юни предходната година, 35-годишният мъж постоянно посредством разнообразни употребени мобилни приложения, мрежи и посредством е-поща, както и при обособени срещи на обществени места по отношение на детето, отправял закани с ликвидиране, цинични и груби закани с телесни пострадвания и голям брой обиди.

Подсъдимият не се съобразил с постановените от съда ограничения в издадената през м. април 2020 година заповед за незабавна отбрана, с която бил длъжен да се въздържа от актове на домашно принуждение и да не приближава на по-малко от 300 метра до брачната половинка и детето си, като траял да насочва закани за разпра и ликвидиране. Междувременно, няколко месеца по-късно от Варненския областен съд е постановено решение и издадена заповед за отбрана, съгласно която 35-год. мъж е бил длъжен да не се доближава до нея, жилището й, местоработата и местата й за обществени контакти и отдих на разстояние по-малко от 100 метра за период от 18 месеца. Той е бил длъжен да посещава и профилирани стратегии за причинители на домашно принуждение. Въпреки съществуването на влезнали в действие правосъдни заповеди, в интервала от 29.05.2020г. до 04.06.2021 година, при условия на продължавано закононарушение,  той не ги извършил.

По силата на реализирано сред страните и утвърдено в правосъдна зала съглашение, Районен съд – Варна призна за отговорен 35-годишния мъж, който е с чисто правосъдно минало до момента. За всяко от действията бяха избрани обособени санкции. Той би трябвало да изтърпи общо наказване в размера на най-тежкото от тях – една година и шест месеца " пробация “. Пробационните ограничения включват наложителна регистрация по сегашен адрес с честота два пъти седмично,  провеждане на наложителни срещи с пробационни чиновници за период от една година и половина, както и полагане на 150 часа безплатен труд в интерес на обществото за период от една година.

В тежест на подсъдимия са направените по делото разходи.

Съдебният акт е финален. 

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР