"Ние миналата година не искахме да притискаме младите играчи с

...
"Ние миналата година не искахме да притискаме младите играчи с
Коментари Харесай

Михайлов: Балкан ще гони финал за първенство и Купа


"Ние предходната година не искахме да притискаме младите играчи с цели, само че тази година несъмнено ще гоним край и в двата шампионата, това е нещото, което сме си сложили и ще търсим да осъществим. Добро показване във ФИБА Къп и два финала за шампионата и Купата на България", разгласи президентът на баскетболния Балкан Ботевград Михаил Михайлов на конференция преди началото на сезона в Националната баскетболна лига, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Михайлов разкри детайлности към лятната селекция и упованията си за идния сезон. "Може би разковничето за нашия тим беше решението да вземам участие за първи път от доста години насам в евротурнирите. Това предопредели малко селекцията, към която преминахме. Изградихме един нов тим, разликата е, че много от тези играчи, които ги имаме сега, ще бъдат при нас и през идващия сезон, тъй като имат двугодишни контракти. Това е главната разлика, до момента постоянно сключвахме едногодишни контракти, по принцип българските играчи бягат от дълготрайни обвързвания. Привлякохме чужденци, пет на брой, които да съумеят да ни оказват помощ тъкмо в тези шампионати и несъмнено, във високите цели, които сме си сложили тази година", разяснява той.

Президентът на Балкан показа, че се надява през този сезон да има по-малко кавги, свързани със съдийството в България. "Тази тематика е доста дълга и чегърлива, тъй че избирам в този момент да не подчертаваме върху нея. Смятам, че съдиите би трябвало да ги оставим да си свършат работа, т.е. да свирят умерено. Смятам, че могат, видно е, че като излязат отвън България могат и тук нещо им пречи. Значи може би ние това нещо би трябвало да го потърсим в нас, т.е. да се спрат непрекъснатите приказки. Поне в нашия клуб ние ще си наложим да мислим по този метод, пък ще забележим до каква степен ще ни стигне търпението. Ако прекаляват, несъмнено, в един миг би трябвало да се защитаваш, постанова се".

Михайлов добави, че чака извънредно забавен и оспорван сезон в лигата. "Моето мнение е, че ни чака едно състезание, може би в последните години ще бъде най-интересно и най-оспорвано. Силно се надявам да не е и най-скандално. Мисля, че има 4-5 тима на доста положително равнище, само че всички останали, които да кажем са стъпка по-назад, считам, че ще объркат проектите на другите, по този начин да ги назовем водещите - Рилски Спортист, Берое, Лукойл, Балкан поставям включително. Пловдив, Варна никога не би трябвало да бъдат подценявани, ще бъдат един доста твърд хазаин. Левски със завръщането на Тити Папазов, знаете по какъв начин работи той и какви благоприятни условия има. Очаквам едно доста забавно състезание, уповавам се да изобилстват хубавите мачове, хубавите страсти и по-малко кавги да има, тъй като започнахме още на Суперкупата, първия мач за годината, по метод, по който не трябваше да започваме", приключи той. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР