34-годишна жена се влюбила по фейсбукМошеникът твърдял, че е “секретен”

...
34-годишна жена се влюбила по фейсбукМошеникът твърдял, че е “секретен”
Коментари Харесай

Нашенка прати 170 000 лв. на менте военен от САЩ

34-годишна жена се влюбила по фейсбук
Мошеникът твърдял, че е “секретен” и отказвал диалози онлайн

Превела парите на два пъти

Наивна българка изгоря със 170 000 лева, които превела на подправен американски боен доктор. 34-годишната жена се срещнала с мошеника във фейсбук и се влюбила в фотографията му, която евентуално е подправена.

Той є пишел доста благи неща, само че не желал гласова или видео връзка по телефона или в скайп, тъй като твърдял, че е конфиденциален и може да отиде на боен съд.

След няколко седмици обич в обществената мрежа, докторът изискал от българката голямата сума, с цел да се “откупи” от задачата и двамата да се видят в Съединени американски щати. Твърдял, че има доста пари, само че в Афганистан няма по какъв начин да ги изтегли. Жената на два транша - през банки в Лондон и Ню Йорк, изпратила 170 000 лева на “американския офицер”. След това връзката ненадейно прекъснала, профилът на подправения доктор липсващ, а нашенката схванала, че е излъгана. В сряда тя е подала тъжба в ГДБОП.

От месеци антимафиотите бият паника, че мошеници от Северна Африка търсят самотни дами в обществените мрежи, показват се за натовски офицери или “сини каски” от Организация на обединените нации, които са на задача и карат жертвите си да им изпращат огромни суми.

От зимата насам в полицията има най-малко по една тъжба седмично. Във фейсбук даже е основана тематична група, където потърпевши споделят опита си и се пробват да предпазят останалите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР