"Да, България", "Демократи за силна България" (ДСБ) и партия "Зелените"

...
"Да, България", "Демократи за силна България" (ДСБ) и партия "Зелените"
Коментари Харесай

Новото дясно обединение „Демократична България“ обеща промяна за България


"Да, България", "Демократи за мощна България" (ДСБ) и партия "Зелените" публично оповестиха новото си обединяване "Демократична България" и подписаха декларация за учредяването му. То има двама съпредседатели - водачът на ДСБ Атанас Атанасов и водачът на "Да, България" Христо Иванов, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Решенията обаче ще се взимат и от трите партии. Дясното обединяване ще бъде съпротива на сегашната власт и ще предложи опция за връщане към евроатлантическия път на България, съобщи пред членовете ген. Атанас Атанасов.

„ Днес е един добър ден за българската народна власт. Искаме демократична България, тъй като тя през днешния ден не е демократична. Това ни събира през днешния ден. Ние би трябвало да обединим, да концентрираме политическите, публичните старания на тези хора, които постоянно са мечтали България да бъде част от Евроатлантическата общественост. Днес този въпрос е доста значим за България “, съобщи Атанасов.

Той добави още, че няма сигурност в страната, като даде образец с тримата избягали пандизчии в границите на една седмица, бизнесът стопира да влага в стопанската система и разгласи, че новото обединяване ще работи след ерата „ Борисов “, тъй като идва краят му. Съпредседателят на политическия план Христо Иванов сподели кои са главните цели на „ Демократична България “.

„ Днес ние вършим първа стъпка. Представяме ви три неща. Представяме ви преди всичко своя екип за управнически политики и управническа опция, тъй като считаме, че най-важната задача, която би трябвало да решим е да стартираме да генерираме различни политически решения – действителни и безапелационни, а не просто да подлагаме на критика “, сподели съпредседателят Иванов.

На въпрос на публицист по какъв начин ще убедят хората, че добре познатите лица са носители на новото, Христо Иванов сподели, че това ще го потвърдят с работещи хрумвания и съответни управнически хрумвания. На другия въпрос какъв % чакат на парламентарните избори ген. Атанасов и Иванов не пожелаха да дадат отговор.

На последния парламентарен избор политическите обединения не съумяха да се обединят, с цел да се явят дружно. ДСБ беше част от „ Нова република ”, а хората на Христо Иванов бяха част от друго обединяване. И двете обединения останаха под 4-процентовата преграда.

Всеки член в новото обединяване е зает с съответен сектор. Сред добре познатите лица са някогашният боен министър Велизар Шаламанов, Антоанета Цонева, Тома Белев, Радан Кънев. Членове на политическия екип са и икономистът Георги Ганев, тенисистката Мануела Малеева, някогашният водач на Съюз на демократичните сили Мартин Димитров, проф. Александър Кьосев и дипломатът Стефан Тафров. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР