33-годишен инкасо-охранител бе осъден за длъжностно присвояване, съобщават от Районен

...
33-годишен инкасо-охранител бе осъден за длъжностно присвояване, съобщават от Районен
Коментари Харесай

Във Варна осъдиха инкасо-охранител: Ето какви ги е вършил в края на смяната си

33-годишен инкасо-охранител бе наказан за длъжностно заграбване, оповестяват от Районен съд – Варна.Мъжът си е разрешил да присвои непознати пари – 8000 лв..
Делото бе решено по силата на реализирано сред страните и утвърдено в правосъдна зала съглашение. Подсъдимият призна виновността си в това, че на 10 юни предходната година, в качеството си на длъжностно лице – охранител инкасова активност към охранителна компания, присвоил непознати пари, връчени в това му качество и поверени му да ги пази и ръководи. Общата сума на похищението е 8000 лв.. Престъплението е наказуемо по чл.201, ал.1 от Наказателния кодекс.
Подсъдимият имал обвързване да прави инкасова активност по събиране на пари и полезности от обекти във Варна и района, като работел по график на смени дружно с различен охранител, който само карал инкасо автомобила. При приемането на запечатаните в плик колета от съответните обекти, подсъдимият трябвало да сканира поставения баркод и приемането непосредствено се отразявало в компютърната система на компанията, след което събраните колета с пари и полезности физически се предавали на основния инкасатор в офиса. В края на промяната на посочената дата, директно преди финалното отчитане в офиса, подсъдимият се изкушил и прибрал у себе си един от всички запечатани пликове, съдържащ сумата от 8000 лв..
Причинените от действието имуществени вреди са възобновени.
Районен съд – Варна наложи на 33-годишния обвиняем наказване от една година отнемане от независимост, чието осъществяване се отсрочва с изпитателен период от 3 години. Направените по делото разходи се поемат от подсъдимия. Съдебният акт е финален.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР