33“ е първият самостоятелен спектакъл на Силвия Станоева, която е

...
33“ е първият самостоятелен спектакъл на Силвия Станоева, която е
Коментари Харесай

„33“: спектакъл за самотата и аутсайдерите мечтатели

„ 33 “ е първият независим театър на Силвия Станоева, която е създател на текста и концепцията за реализирането му. Това е вторият независим план на актрисата, основан в тежките месеци на изолираност след „ Монолози в стаята “.

„ 33 “ е театър за силата да поемем отговорност за личния си гений. Той ще бъде свестен от доста хора, които са принудени да са затворени сами у дома и да работят работа, която не харесват и това им пречи да мечтаят. “, споделя Силвия Станоева.

 „ 33 “ споделя историята на Сузи Сю – прохождаща актриса, която работи в куриерска компания, само че мечтае за огромната сцена и за ярко бъдеще. Седмица преди 33-ия си рожден ден Сузи се затваря в дома си (малко таванско помещение), тъй като има вяра, че Господ ще я посети и желае да му измисли театър, с който да го впечатли и може би да заслужи правото да извърши своята задача.

В продължение на няколко дни Сузи Сю разиграва разнообразни подиуми от обичаните си пиеси, приказва за френския си ухажор Луи, за новата си тръпка – господин Пи, за страха от занемаряване, за това по какъв начин е била водно конче в корема на татко си, намесва даже обичания си Фитцджералд.

Малката таванска стая се трансформира ту в Рим, ту в Париж с аспект към Сена, ту в аероплан, ту в градината, където Никол и Дик от „ Нежна е нощта “ се влюбват, под звуците на сантиментални мелодии, които Сузи Сю пуска от остарял грамофон. Постепенно токът изгасва, ентусиазмът стихва, а лудостта и треската се усилват. Ще пристигна ли Бог и ще получи ли Сузи Сю мечтания хубав живот? „ Представям си, че когато дойдеш тук ще е хубаво и топло. И ще свети. “

Сценографията на спектакъла „ 33 “ е на Момчил Алексиев, а музикалната среда е дело на Емилиян Гацов-Елби. Проектът е подсилен от фондация „ Етюд “.

Авторският моноспектакъл на Силвия Станоева ще се играе на 29 и 30 април от 18.30 ч. и през месец май в столичната изложба „ Етюд “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР