32-годишен бургазлия е измамил непълнолетно момиче за над 50 хил.

...
32-годишен бургазлия е измамил непълнолетно момиче за над 50 хил.
Коментари Харесай

Телефонен измамник на съд за над 50 хил. лв.

32-годишен бургазлия е измамил малолетно момиче за над 50 хиляди лева По класическия сюжет " оказване на съдей ствие на полицейски чиновници при задържането на телефонни измамници " измамникът е отмъкнал 28 700 евро от малолетно момиче от Царево. Това стана ясно от думите на старши комисар Калоян Калоянов, шеф на ОДМВР - Бургас.

На 27 юли сутринта, 32-годишният мъж се обадил на момичето и се показал за чиновник на реда. Той твърдял, че полицията дружно с ефирен екип са по петите на ало лъжец. Мъжът обяснил, че с цел да бъдат арестувани нарушителите детето бързо би трябвало да даде всички налични в дома на фамилията пари, които след това щели да бъдат върнати.

Детето изпълнило напътствията и хвърлило плика с 28 700 евро през терасата. След това момичето се обадило на родителите си и разказало, че " съдействало за ареста на ало измамници ". Близките й незабавно разбрали, че детето е попаднало в клопка и алармирали на полицията.

Няколко часа по-късно е арестуван причинителят на измамата - 32-годишен бургазлия Стоян Михалев. Той е прочут на органите на реда и е осъждан шест пъти за разнообразни закононарушения, последно - с условна присъда за закана за ликвидиране и междинна телесна щета.

Парите от измамата били скрити в две жилища в Бургас, само че откакто заловили Стоян парите са възобновена напълно на фамилията.

32-годишния е сключил съглашение с прокуратурата и е получил 10 месеца затвор при " общ режим ", като ще изтърпи и условните присъди по другите закононарушения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР