30% от всички сигнали са свързани с ВиК проблеми –

...
30% от всички сигнали са свързани с ВиК проблеми –
Коментари Харесай

Омбудсманът: 30% от всички сигнали са свързани с ВиК проблеми

" 30% от всички сигнали са свързани с ВиК проблеми – цена на вода, липса на вода, неприятно качество, следвани от тези за цената на тока ", сподели в " Тази заран " омбудсманът проф. Диана Ковачева.

Тя добави, че потребителските проблеми и тези, свързани с тока, парното и водата, изискват и законодателни промени.

" На ход е КЕВР, изпратих до ръководителя писмо да не се усилва цената на тока и парното. Виждам, че през вчерашния ден специалисти разясняват, че това фактически може да стане, в случай че КЕВР употребява всички запаси и механизми. Говори се за понижаване на Данък добавена стойност, а още през есента Европейска комисия планува и предложи ограничения “, добави омбудсманът.

Тя разяснява и длъжниците, които имат доста бързи заеми и разясни, че част от сигналите са от тях, като по проблемите се търси и решение.

„ Има случаи, при които се теглят 1000 лева, заплаща се още толкоз, тъй като е експресно прегледано настояването и няма гарант. Докато се подписва договорът, се заплащат още 3000 лева Намесваме се при такива тъжби, опитаме се да разсрочим дълга, тъй като се случва да се погасяват единствено лихвите, главницата остава “, добави Ковачева.

Тя изясни, че върху колекторските компании и тези за бързи заеми няма държавен надзор.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР