30 март 2018 година ще остане завинаги в съзнанието на

...
30 март 2018 година ще остане завинаги в съзнанието на
Коментари Харесай

Момчето, за което ще се говори още дълго време

30 март 2018 година ще остане вечно в съзнанието на едно 16-годишно момче. Течеше 6-ата минута на дуела Черно море - Пирин, когато геният на домакините Мартин Минчев откри резултата. За юношата това бе първи гол в мъжкия футбол в 16-ия му мач за варненци в елита. На 22 април Минчев ще навърши 17, само че занапред е видно, че за него ще се приказва още дълго време.

По подигравка на ориста дебютира за първия отбор на Черно море ден след рождения си ден - на 23 април предходната година, при успеха с 3:2 против Локомотив (Пловдив) в Каварна. Минчев се появява на терена в 76-ата минута, заменяйки Иван Коконов. Шанс за изява му дава Георги Иванов-Гонзо. Той е най-младият дебютант за " моряците " в елита, тъй че към този момент е записал името си в клубната история.

Първият му дуел като титуляр е на 28 май предходната година при домакинската загуба с 1:3 от Лудогорец. Минчев остава на терена през всичките 90 минути. Сред 11-те е три дни по-късно при равенството 2:2 с Левски на " Герена ". Тогава Георги Иванов-Гонзо залага на куп юноши, като блесват още Мартин Костадинов и влезлият като промяна Румен Касабов, които вкарват головете за варненци.

През тази акция Мартин Минчев има към този момент 12 дуела. Илиан Илиев, а преди него и Емануил Луканов не се тормозят да продължат налагането му макар нежната възраст.

Талантът му впечатлява емисари от Апенините, които го поканиха за петдневен лагер с юношите на Торино до 17 години при започване на юни предходната година. Дори взе присъединяване в контролна среща, в която осъществя хеттрик. До контракт не се стигна, а от това завоюва единствено Черно море, тъй като задържа още едно украшение на борда на кораба. Още какъв брой обаче ще остане, времето ще покаже, тъй като е обществена загадка, че Лудогорец към този момент напира за него.

" Несъмнено един от огромните гении на нашия футбол. Много мощен и непредсказуем с топка в краката. И най-много старателен и порядъчен в тренировките. Играе в мъжкия състав на Черно море, оказва помощ в юношеската групировка, а също така е в националната гарнитура на страната до 17 години. Има всички качества да стане топнападател и да заиграе огромен футбол ", споделя легендата на Черно море Тодор Марев.

А появяването на Мартин Минчев е следващото доказателство, че сега ДЮШ на " моряците " е една от най-добре функциониращите у нас в последните години. В момента разполагаем на Илиан Илиев са куп младоци, които са окуражени да извървят пътя на превръщащия се в жива легенда на клуба Георги Илиев.

 Черно море победи Пирин (Благоевград) с 2:1
16-годишен младок въодушеви Черно море за завършек на прокобата на " Тича "

" Моряците " надделяха Пирин с 2:1
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР