30-годишният служител на куриерската фирма Кирил Миланов е задържаният организатор

...
30-годишният служител на куриерската фирма Кирил Миланов е задържаният организатор
Коментари Харесай

Първи СНИМКИ на банковите обирджии! Съдът ги посече жестоко

30-годишният чиновник на куриерската компания Кирил Миланов е арестуваният уредник на обира на банков клон в хипермакет в столичния квартал „ Люлин, стана ясно на днешното съвещание на съда.

Той е бил задържан часове след удара в събота и е направил цялостни признания. В колата му пък са желание 62 бона от отмъкнатия чувал от трезора, в който имало 185 000 лв..

Останалите пари са взети от двамата съучастници на Миланов, които още се търсят.

Пред магистратите през днешния ден застана и обвинявания в помагачество 59-годишен Христо Кологанов, който обезпечил ключа за отваряне на офиса, в който бил банковият клон.

Защитата на Миланов изиска правосъдно здравна експертиза, само че такава беше отказана. Отхвърлено беше и настояването като негови бранители да се явят неговата сестра и брачната половинка му.

И двамата обвинени желаеха мярка “домашен арест” и не използваха опцията си за последни думи пред съда.

Магистратите взеха решение, че няма риск Миланов и Кологанов да се укрият, само че ги оставиха за непрекъснато в ареста поради тежестта на закононарушението, което планува от 10 до 20 години затвор.

БЛИЦ напомня, че дръзкият грабеж, за който първо медията ни заяви , беше осъществен предходната събота към 15:30 и 16:00 часа, в банков клон, който се намира в хранителен магазин на бул. „ Европа”.

Обирджиите отмъкнали чувалче със 185 хиляди лева, въпреки в трезора да имало и други пари. Бандитите следили касиерката на ограбения офис от месец и забелязали, че тя е доста небрежна към ограниченията за сигурност.

Навикът й бил, когато излиза от офиса, да заключва единствено входната врата, само че не и трезора, където се намирали парите. Това улеснило бандитите, които влезнали и взели парите за броени минути.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!








Снимки: Булфото
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР