30-годишният китаец Цън Цон има бизнес у нас – изнася

...
30-годишният китаец Цън Цон има бизнес у нас – изнася
Коментари Харесай

Какво кара един китайски бизнесмен да инвестира в България?

30-годишният китаец Цън Цон има бизнес у нас – изнася розово масло за Европа и Китай, възнамерява да открие и винарна у нас. Истината е, че той живее от 4-годишен у нас и усеща България като своя татковина. В родния си град в Китай се прибира един – два пъти годишно за няколко дни.
Засилен стопански интерес на Китай към Европа (ОБЗОР) Какви вложения можем да чакаме от азиатската страна?
Цън Цон е и предсeдател на Съвета за стопански и дипломатически връзки. Той дефинира като доста сполучлива срещата в София с присъединяване на китайския министър председател Ли Къцян.

На въпроса за какво Китай заобикаля България, а влага в други страни от района като Гърция и Румъния, той разгласи, че е значим човешкият фактор – отношението на хората за контакт в съответните страни.
Защо ни заобикалят китайските вложения? За предходната година в Западна Европа са вложени 30 милиарда евро, само че едвам 2% от тях са влезнали в страните от Източна Европа
Относно АЕЦ „ Белене” и дали Китай ще влага в плана той сподели, че това е политически въпрос. Уточни, че не е правилно изказванието, че Китай упорства за държавни гаранции по плана.

На въпроса дали има проблем с наемането на служащи у нас той сподели, че се грижи добре за служащите си и не е имал проблем с тях. А, че има хора, на които не им се работи – това е международен проблем”, разяснява Цън Цон.

Вижте повече във видеото:

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР