30-годишен мъж от Омургаг е привлечен към наказателна отговорност за

...
30-годишен мъж от Омургаг е привлечен към наказателна отговорност за
Коментари Харесай

Млад мъж от Омуртаг убеждавал деца да му пращат голи снимки в интернет

30-годишен мъж от Омургаг е притеглен към наказателна отговорност за предпазване и разпространяване на нецензурен материали, за основаването на които са употребявани малолетни лица, оповестиха от Районна прокуратура в Търговище. 

Чрез електронни известия в интернет пространството обвиненият открил контакти с лица, ненавършили 14 години , за основаване на нецензурен материал. Той е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващ прокурор с оглед довеждането му в съда за установяване на мярка за неотклонение.

Младият мъж бил арестуван при профилирана интервенция на чиновници на ГДБОП, осъществена под надзора на Прокуратурата. Установено е, че е съхранявал на електронни носители нецензурен материали с присъединяване на малолетни лица, споделял ги и ги разпространявал .

Освен това мъжът е употребявал обществените мрежи , с цел да реализира контакт с малолетни лица, като задачата му била да ги убеди да вземат участие в основаване на материали със полово наличие . От дома му е била конфискувана компютърна и осведомителна техника.

Работата по случая продължава. Предстои внасяне в съда на искане за налагане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР