30-годишен мъж е задържанза 24 ч.за купуване на гласове в

...
30-годишен мъж е задържанза 24 ч.за купуване на гласове в
Коментари Харесай

Задържаха млад мъж от с.Якимово за купуване на гласове

30-годишен мъж е задържанза 24 ч.за пазаруване на гласове в монтанското от с. Якимово,съобщиха от Министерство на вътрешните работи Монтана.

На 20.09.2022 година след сигнал в хода на профилирана полицейска интервенция чиновници на ОДМВР Монтана направили инспекция в парцела в село Якимово, населяван от татко и наследник, на 57 година и 30 година

При направеното претършуване са открити и конфискувани 2 бележника с ръкописно изписани персонални данни на лица, парични суми и имена на политически партии.
Също през вчерашния ден след получени сигнали, че двама поданици на гр. Берковица и с. Мездрея оферират имотни облаги за да склонят жители да упражнят изборното си право в интерес на избрана политическа партия на идните парламентарни избори, чиновници на районно управление (на МВР) Берковица направили претърсвания в жилищна сграда и хранителен магазин в берковския кв. „ Раковица “ и в къща в село Мездрея.

При процесуално-следствените дейности не са открити материални доказателства.
По случаите са формирани досъдебни производства по член 167, алинея 2 от Наказателен кодекс, под наблюдението на Районна прокуратура – гр. Монтана.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР