30-годишен българин се призна за виновен за умишленото запалване на

...
30-годишен българин се призна за виновен за умишленото запалване на
Коментари Харесай

Българин подпали английски полицай, докато го гонели от кралски имот

30-годишен българин се призна за отговорен за умишленото запалване на британски служител на реда, до момента в който правосъдни реализатори опитвали да го изгонят от частен парцел на 11 септември в живописното градче Нюкий на брега на Атлантическия океан, съобщи " ".
Въпросният българин се споделя Благовест Хаджигеоргиев. Той живеел на палатка, разпъната на поляна, която е благосъстоятелност на принц Чарлз.цБританският престолонаследник има 52 хиляди хектара в Югозападна Англия, които включват земеделска земя, гори, ферми, десетки постройки и даже мини. Те се ръководят от концерн със 150 чиновници, чиято съществена задача е да наблюдават да бъдат стопанисвани природосъобразно и част от приходите да отиват за щедрост.
 Окончателно - затвор за подпалвача на Джумая джамия Окончателно - затвор за подпалвача на Джумая джамия
С решението на Върховния касационен съд Виктор Александров към този момент дефинитивно е наказан на три години затвор при първичен непоколебим режим...
Благовест, обаче, не желал да си потегля от кралския парцел и оказвал опозиция на чиновници на принца, опитващи се да го изгонят. Наложило се да пристигна полиция - двама чиновници на реда били натоварени със задачата да изгонят нашенеца. И тъкмо служителите на реда снимат какво се случва - с камерите, които са длъжни да носят при осъществяване на служебните си отговорности. На записа се вижда по какъв начин Хаджигеоргиев хвърля запалителна течност по единия от тях и го пали, след което той крещи от болежка и вика: " Дайте вода! ". Колегата му и частните правосъдни реализатори съумяват да потушат пламъците, само че 51-годишният офицер Даръл Мейърс получава съществени изгаряния. Налага се въздушна кола за спешна помощ да го транспортира поредно до две лечебни заведения, с цел да бъде нормализирано положението му.
Съдия Робърт Линфорт отсрочи произнасянето на присъдата за ноември, с цел да може по-добре да се преценяват какви са трайните последствия за двамата служители на реда. Освен за запалването на Мейърс, българинът ще би трябвало да дава отговор и за опит за тежка телесна щета на неговия сътрудник Алън Лентън. Според съдията го чака извънредно дълга присъда в затвор за осъщественото.
От показаните фрагменти се схваща още, че Благовест приказва добър британски и на няколко пъти наскърбява служителите на реда, тъй като му стъпвали по палатката и движимостите. Когато го предизвестяват, че ще употребяват електрошокови палки, отвръща, че има бутилка, с която ще се отбрани. След това сред Хаджигеоргиев и Мейърс стартира физически конфликт, при който той избухва в пламъци. На някои фрагменти се вижда по какъв начин ръкавиците, а по-късно и кожата на служителя на реда изгарят. Полицаят към този момент е изписан от болница.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР