30 000 деца са включени в образователната система чрез механизма

...
30 000 деца са включени в образователната система чрез механизма
Коментари Харесай

Красимир Вълчев обясни колко ученици са върнати в системата

30 000 деца са включени в просветителната система посредством механизма за обсег на учениците. Това заяви министърът на образованието Красимир Вълчев, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Велико Търново. Вълчев уточни, че в базата на ГРАО са разпознати над 200 000 деца, които не са в класните стаи.
" След работата на мобилните групи е открито, че близо три четвърти от тези деца са отвън страната. От останалите 50 000: 30 000 са включени в просветителната система, 2 000 са отпаднали вторично предходната година, само че нови 8 000 са били записани в допълнение. Междувременно други 4 000 деца са напуснали просветителната система, а 8 000 са в чужбина ", уточни министър Вълчев.
" Целта на механизма към този момент е не толкоз да вкара децата в класните стаи, а дейно да ги включи в просветителната система и да обезпечи ежедневна посещаемост, защото резултатите в системата на образованието идват с струпване на часове педагогическа работа с тези деца. За това са нужни доста повече ограничения и най-много ефикасна работа в самите и учебно заведение, продължителни старания от страна на учителите, включително и в допълнение образование за превъзмогване на просветителните компликации ", сподели още министър Вълчев. Той уточни, че от извънредно значение за обгръщане на децата в просветителната система е работата със самите родители.
" Механизмът демонстрира, че когато институциите работят дружно, има резултат. Това не постоянно се реализира във всяко едно обитаемо място и във връзка с всяко едно учебно заведение. Затова се опитваме в допълнение да подобрим съгласуваност. По отношение на едно проблематично дете е належащо да има комплекс от ограничения ", съобщи министър Вълчев. Той добави, че децата от проблематични групи са с увеличаващ се дял. Вълчев сподели още, че задачата на страната е с инструментите за надзор, с които разполага да принудим образователните заведения да поставят задоволително старания за включването на тези деца в просветителния развой, а не са да симулират такива.
" Това е формулата – наложително обучение. Целта е с всички принадлежности, които имаме, да ги накараме наложително да ги включат в просветителната система. Целта е учителите да работят за ефикасното им включване, а децата да бъдат обхванати в по-ранно възраст в детска градина ", добави Красимир Вълчев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР