3 май 2019 г. Със съвсем нова арфа Salvi -

...
3 май 2019 г. Със съвсем нова арфа Salvi -
Коментари Харесай

"Картини от една изложба" ще звучи в зала "България" с арфа Salvi - Diana

3 май 2019 година

Със напълно нова арфа Salvi - Diana ще прозвучи концертът за цигулка, пиано и оркестър " Картини от една галерия ", оповестиха от Софийската филхармония. Арфата ще направи дебюта си с филхармонията на 3 май. Италианският инструмент е измежду най-хубавите в света. Той е селекциониран персонално от арфистката Весела Тричкова, преди два дни дойде от Париж и към този момент е благосъстоятелност на Софийската филхармония. Новата арфа ще е една от звездите на концерта " Картини от една изложа ", в който ще се чуят Концерт за цигулка, пиано и оркестър на Менделсон, Испанско капричио на Римски-Корсаков и концертната фикция " Танци с Мусоргски " на Александър Розенблат.
Солисти в концерта са виртуозният пианист Дмитрий Рацер и надарените братя Иво и Лъчезар Станкови. Дирижира Линус Лернер. Билети могат да се вземат на касата на зала " България, eventim, epaygo и ticketsbg.
" Картини от една галерия " - фамозната сюита за пиано на Модест Мусоргски, е написана за 20 дни напролет на 1874 година в памет на приятеля му, художника Виктор Хартман, към този момент съвсем век и половина предизвика с ярката си изразност фантазията на десетки създатели, които вършат свои версии на популярната творба. След известната оркестровка на Равел се редят през годините най-различни редакции и преработки, няколко от които са показани в този концертен цикъл на Софийската филхармония. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР