3 800 кг компост беше раздаден на граждани в рамките

...
3 800 кг компост беше раздаден на граждани в рамките
Коментари Харесай

Раздадоха 4 тона компост на граждани в София

3 800 кг компост беше раздаден на жители в границите на изнесената самодейност, която се състоя събота и неделя на паркинга на националния стадион „ Васил Левски “, оповестиха от пресцентъра на Столична община. Събитието е част от акцията на Столична община за гратис разпределяне на компост, създаден на Инсталацията за биологично отнасяне „ Хан Богров “.

„ Организирахме този изнесен мобилен пункт, с цел да може всички, които желаят да си вземат от висококачествения компост, създаден от преработката на зелени и биоотпадъци на Инсталацията за биологично отнасяне, да могат да се възползват, без да би трябвало да си провеждат транспорт до самата апаратура. Радваме се, че се включиха толкоз доста хора и че ползата към самодейността беше толкоз огромен. Това демонстрира, че жителите правят оценка изключителните качества на този материал за растенията. Кампанията за разпределяне на безвъзмезден компост продължава, тъй че – всеки, който желае да си вземе, само че не е съумял да го направи този уикенд, ще може да направи това, в комфортно за него време, всеки работен ден, на Инсталацията за биологично отнасяне „ Хан Богров “. Това разяснява зам.-кметът по Околна среда в Следствен отдел към окръжна прокуратура Йоана Христова.

През 2017 година е раздаден гратис на жители 20.57 тона първокачествен компост, а за 2015 година и 2016 година количеството е общо над 21 т.

Припомняме, че през 2014 година беше въведена в употреба инсталацията за биологично отнасяне на площадка „ Хан Богров”, която се състои от Инсталация за компостиране на биоразградими боклуци и Инсталация за компостиране на зелени боклуци. Общият потенциал на инсталацията е 44 000 тона/годишно. С построените съоръжения от боклуци произвеждаме запаси – ел. сила и компост. През 2017 година в компостиращите съоръжения за хранителни и зелени боклуци регистрират:

- Преработени са 13 927 т. зелени и 8558 т. хранителни биоотпадъци

- 8 876 тона създаден компост

- 20,57 т. раздаден компост на жители

- 70 000,49 лева доходи от продажба на компост

- 2109 MWh проиведена електрическа сила.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР