28 страници е дълго споразумението за сформиране на ново правителство

...
28 страници е дълго споразумението за сформиране на ново правителство
Коментари Харесай

За какво се разбраха Меркел и Шулц

28 страници е дълго съглашението за съставяне на ново държавно управление сред немския канцлер Ангела Меркел и водача на социалдемократите Мартин Шулц, което беше подписано след 24-часови договаряния. Ключов миг в съглашението е тематиката за бежанците.  

Има съглашение сред Меркел и социалдемократите

Бъдещият кабинет на Германия възнамерява да ограничи броя на идващите в страната кандидат-бежанци до към 200 000 годишно. Освен това документът планува понижаване до 1000 месечно на броя на мигрантите, одобрявани да заживеят в Германия, тъй като в нея са към този момент родственици и фамилиите им. 

Меркел и Шулц обявиха на конференция, че са оптимистично настроени за основаването на нова огромна коалиция в Германия. Те дадоха сигнал, че основаването на по-силен съюз с Франция в Европейски Съюз ще бъде приоритет през 2018 година, предава Би Би Си. " Решени сме да впрегнем немската мощ ", споделиха двамата политически водачи и приказваха за " пресен старт " за страната. 

Намаляването на броя на бежанците идва след отчаяние от миграционната политика на Германия, отразено в гласоподаването на последните парламентарни избори в нея, където двете обичайни и водещи сили ХДС и СПД претърпяха най-лошите си изборни резултати от над 50 година насам. 

По публични данни в Германия са пристигнали през 2016 година 280 000 бежанци. Това е било с над 600 000 по-малко по отношение на 2015 година Напливът е намалял, откакто страните от Европейски Съюз и Турция ускориха граничния си надзор. Броят на подадените молби за леговище в Германия обаче през 2016 година се е нараснал. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР