28-годишната Алис Вандеркройсен от Роял Оук, Мичиган (САЩ) е диагностицирана

...
28-годишната Алис Вандеркройсен от Роял Оук, Мичиган (САЩ) е диагностицирана
Коментари Харесай

Научих за симптомите в YouTube: Жена беше диагностицирана с рядко заболяване

28-годишната Алис Вандеркройсен от Роял Оук, Мичиган (САЩ) е диагностицирана с рядко заболяване, за чиито признаци е научила от YouTube. Жената е претърпяла интервенция. За това пише Mirror.

На 17-годишна възраст Алис забелязала, че макар че води здравословен метод на живот, ръцете, краката и стомахът й са почнали да се усилват.

Лекарите са предположили, че има проблем с тежестта и са й препоръчали диета и извършения. Но Алис се хранела здравословно, спортувала постоянно и даже опитвала медикаменти за намаляване, само че крайниците й продължавали да порастват и да й предизвикват болежка.

Тя счита, че е качила към 50 паунда (почти 23 кг) заради заболяването си. Алис е решила, че може да има продължителен липоедем (необичайно струпване на мазнини) откакто изгледала видеоклип в YouTube.

Тя е била публично диагностицирана през ноември предходната година.

Лекарите са съобщили на Алис, че ще й трябват шест интервенции за премахване на липедематозни възли, от които й остава единствено една досега.

„ Винаги съм била дейна и в много добра форма, а по-късно, без никакви промени в метода на живот, започнах да ставам все по-голяма и по-голяма. Сякаш ставах по-дебела, заради което непрекъснато се диагностицирах със затлъстяване. Говорих с лекаря за хроничния липоедем, откакто изгледах влог в YouTube ", споделя Алис.



Снимка: SWNS

Преди диагнозата незнайното заболяване на Алис й причинявало непрекъсната болежка. Трудно се е справяла с ежедневните си задания и споделя, че се чувствала „ като в скафандър “.

„ Преди диагнозата си мислех, че просто имам дебели крайници и целулит. Но на пипане те станаха неравни, като че ли са се образували възли. Подобно е на тумори, които се образуват под кожата. Всички места, където имаше мазнини, бяха просто по този начин на пипане. Вредно е, тъй като е прогресиращо заболяване. Постоянно пораства. Беше огромен напън върху коленете - имах толкоз доста израстъци ", прибавя дамата.

След слагането на диагнозата Алис взема решение да се подложи на интервенция. Тя е трябвало да заплати 8000 $ за първата интервенция, само че останалите интервенции се покривали от застраховка.



„ Казаха ми, че могат да ме насочат към еластичен хирург и че единствената опция да се отърва от този проблем е интервенцията. Нарича се липосукция с вода. Взимат маркуч с вода и разрушават възлите под кожата, а по-късно следва изсмукване ", споделя Алис.

Жената споделя, че усеща облекчение след първата интервенция.

„ Опитвам се да се съсредоточа повече върху това по какъв начин се усещам, а не по какъв начин наподобявам ", прибавя още тя.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР