2767 шофьори са отказали да бъдат тествани за алкохол и

...
2767 шофьори са отказали да бъдат тествани за алкохол и
Коментари Харесай

2767 шофьори са отказали да бъдат тествани за алкохол и дрога от началото на годината

2767 водачи са отказали да бъдат тествани за алкохол и дрога при инспекции на пътя от началото на годината до 11 декември. Това демонстрират данните от отговор на вътрешния министър Иван Демерджиев до депутата Христо Терзийски, който също заемаше този пост.
Прочетете още
От ежедневните информации на Министерство на вътрешните работи за профилираната интервенция по пътищата излиза наяве, че от 12 до 20 декември още 82-ма са отказали проби, тъй че цифрата става 2876. Две седмици преди края на годината броя на отказалите теста към този момент е по-голям от тази за цялата 2021 година Тогава са били 2606, а през 2020 година - 2066.

Отказът от дрегер на пътя се санкционира с санкция от 2 хиляди лева и отнемане от право да се кара за 2 година Водачът може и да е пийнал и дрогиран, само че има право да откаже тестът, както и да не се яви в лаборатория за кръвен тест. Тогава се санкционира единствено с административни ограничения - парична глоба и лишаване на книжката. По този метод бяга от наказателна отговорност.

Подготвят се законови промени, които ще криминализират отхвърли, само че още не са оповестени за публично разискване. Поправка в Наказателен кодекс това да се санкционира с 3 година затвор внесе и самият Терзийски дружно с сътрудниците си Томислав Дончев и Георги Георгиев.

83-ма водачи са отказали както теста за алкохол, по този начин и за опиати, регистрира още Демерджиев. Глобени са двойно - с по 4 хиляди лева, и отнета брошура за 4 година Точно преди година Върховен административен съд реши, че наказванията се ползват за всеки тест с струпване.

Отказът на водачите да бъдат тествани се трансформира в проблем след тежките пътни произшествия с пияни и дрогирани зад волна. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР