26 минути. 26 минути гледане на видеозапис от боксов двубой,

...
26 минути. 26 минути гледане на видеозапис от боксов двубой,
Коментари Харесай

Ако VAR във футбола ви дразни, не гледайте бокс, защото там е по-зле

26 минути. 26 минути гледане на видеозапис от боксов дуел, траял по-малко от два рунда. 26 минути гледане в търсене на несъзнателен удар глава в глава, който по този начин или другояче не виждаш, тъй като си просто някакъв чичак негодник от спортната комисия на щата Невада, която пък е с най-хубавото добро име в Съединени американски щати при образуване на бойни галавечери. Това не значи, че в Невада няма некадърници и те още веднъж демонстрираха какъв брой са отровни за другояче един от най-великите спортове в историята на човечеството.

VAR във футбола става все по-мразен от почитателите, тъй като към този момент не могат да се израдват при гол, тъй като след няколко минути или секунди може да бъде анулиран за някакво погрешно дишане при построяването на офанзивата (или неизрязани нокти в засада). Ако играеш против Манчестър Юнайтед, дори към този момент би трябвало знаеш, че последният съдийски сигнал не значи край, тъй като може да им отсъдят дузпа.
Рано сутринта в неделя боксовите почитатели чакаха огромния конфликт сред Терънс Крофърд и Кел Брук, само че трябваше да постоят малко повече, тъй като една от подгряващите борби продължи два рунда. В множеството случаи уредниците преднамерено ще забавят главното събитие, с цел да е в по-късен час, само че в този момент не им се наложи, тъй като 26 минути гледаха повтаряне на конфликт, траял два рунда.


Някои си Джошуа Франко и Андрю Малони (няма значение кои са, на следващия ден това може да е сценка от борбата на Джошуа с Кобрата) бяха на кръга преди Крофърд и Брук, като Малони без да желае удари с главата си противника в окото. Реферът Ръсел Мора вярно регистрира неволния, само че забранен удар. Реферът по-късно вярно приключи мача във втория рунд, тъй като окото на Франко беше затворено и съгласно разпоредбите той не можеше да продължи борбата, само че пък не бе засегнат от майсторството на съперника си, а от несъзнателен удар глава в глава. Съответно реферът вярно отсъди " no contest " и на практика означи, че никой не е победител и този дуел е с анулиран излаз.

Да, имаше проблем, тъй като след удара глава в глава имаше ляв прав в потърпевшото око, което в допълнение провокира отичане. Коментаторите на ESPN не бяха съгласни с решението на рефера, само че не може да си склонен и с 26-минутното гледане на повторения, тъй като ги гледат некомпетентни хора. Много знае чичкото с костюма какво е да те ударят с чело в окото и след това с ляв прав, а той ще реши дали е обикновено да се подуеш по този начин.
“I’ve been involved in many headbutts and I’ve never seen that happen.” says he knows a thing or two about headbutts and Moloney didn’t land one.
— ESPN Ringside (@ESPNRingside) А и ще реши дали е обикновено ляв прав от човек в суперлека категория (51 кг) да затвори окото на противник. Може би в действителност е от левия прав, може реферът да е сбъркал и да е имало ощетен боксьор, само че даже по този начин да е, тъкмо членовете на тези комисии и съдиите с точките няма да схванат в никакъв случай обстановката (има изключения, несъмнено, болшинството от реферите на кръга са кадърни и опитни, само че съдиите на столчетата нормално са еквивалент на служител в държавна администрация).

Голямата горделивост на Невада е еквивалента на VAR във футбола и те взеха решение да се възползват оптимално от него. Неизвестни и безлични фигуранти гледаха 26 минути къде тъкмо е удара глава в глава, най-после не оповестиха никакво решение и просто се съгласиха с рефера - ок, " no cotest ". И това ли е бъдещето на бокса?!

Тези по този начин или другояче неразбиращи спорта хора потвърдиха, че не схващат нищо, тъй като 26 минути не можаха да се съгласят, че има удар с глава в окото. Същите тези " съдии " не носят в никакъв случай никаква отговорност на огромните боксови и UFC галавечери, когато се излагат с решенията си.


Точно същата вечер в UFC Рафаел дос Аньос победи Пол Фелдър със съдийско решение, като двама от съдиите дадоха 5-те рунда за Дос Аньос, а третият реши, че Фелдър е победител. В случая решението не е скандално, само че всички почитатели имат стотици образци за скандални решения. В случая просто очевидно третият арбитър е гледал нещо напълно друго от другите си двама сътрудници, единствено че в никакъв случай няма да му се наложи да изясни за какво е отсъдил по този начин. Може да си несръчен, подкупен апаш, да съсипеш нечия кариера и след това дори няма да има потребност да се аргументираш (а и ти по този начин или другояче няма да можеш, тъй като си негодник и не разбираш нито от бокс, нито от ММА, нито от граплинг и тн).

После ще гледаш 26 минути повторения и няма да смееш дори да обявиш решение, просто ще се съгласиш с рефера на кръга. Което можеше да се случи и без да гледаш 26 минути повторения на борба от два рунда.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР