26-годишната Ум Малак, която трябва да роди след няколко седмици,

...
26-годишната Ум Малак, която трябва да роди след няколко седмици,
Коментари Харесай

Заслужава си: бременна иракчанка казва на мигрантите да продължат да влизат в ЕС

26-годишната Ум Малак, която би трябвало да роди след няколко седмици, е била подготвена да премине през дълбока до гърдите вода, криейки се в студени гори с трите си дребни дъщери с вярата да им даде по-добър живот в Германия , написа в собствен репортаж " Ройтерс ".

Иракчанката отбелязва, че не съжалявала за напъните си , макар че сподели, че тя и фамилията ѝ са били излъчени сред полски и беларуски граничари шест пъти през последните няколко седмици.

" Бъдещето на децата ми, първо би трябвало да мисля за това, тъй като в Ирак няма бъдеще нито за нас, нито за тях ", акцентира тя.
 Лукашенко предизвестява за оръжия в мигранти на границата Полша-Беларус
Лукашенко предизвестява за оръжия в мигранти на границата Полша-Беларус

Някой желае военна провокация и Лукашенко е наредил да се следи придвижването на войските на Полша и други страни от НАТО

Говорител на полската полиция е уверил, че полицията не е правила действия като връщане на мигранти към границата. Нито полската гранична полиция, нито беларуските управляващи са дали отговор на претенции за коментар за нейния проблем.

" Ройтерс " не са могли независимо да потвърдят нейния роман.

Ум Малак, която е отказала да даде цялостното си име, е една от хилядите мигранти, мнозина от които иракчани, които се пробваха да влязат в Европейския съюз през Беларус.
 Мигранти пробват да обхванат в Полша, конфликти през нощта
Мигранти пробват да обхванат в Полша, конфликти през нощта

Мигрантите хвърляли камъни и клони по полските граничари

" Ройтерс " са разговаряли с нея в мигрантски център в полския град Бялисток, където тя е отседнала със брачна половинка си и трите си дъщери. Центърът за мигранти е отворен, което значи, че мигрантите могат да идват и да си отиват свободно, откакто изпълнят всички условия за карантина за ковид.

Ум Малак посочи, че би трябвало да роди след три седмици и се надява, че това ще стане в Германия .

Ум Малак е разказала, че е кацнала в Беларус от Дубай при започване на октомври и се е надявала да пресече беларуската граница, след което да върви по пътищата до Германия с дъщерите си, всички на възраст под 10 години , и брачна половинка си. Тя посочи, че шест от опитите им да преминат в Полша са били осуетени.
 Украйна плаши с корав отговор при положение на доближаване на мигранти към границата
Украйна плаши с корав отговор при положение на доближаване на мигранти към границата

Удвоява граничарите на границата

Няколко пъти полските управляващи са ги заловили, като са ги върнали към границата с Беларус. При различен опит те са минали в Литва, само че са се уморили и са се върнали.

При един опит да влезе в Полша Ум Малак посочи, че беларуските управляващи са ѝ помогнали да отреже граничната ограда с Полша, с цел да премине тя и фамилията ѝ .

Тя твърди, че по-късно паднала в езерце покрай границата и се разболяла, към този момент в осмия месец на бременността. Полските управляващи са я задържали в продължение на три дни, след което я отвели в затворен център за мигранти за ден, по-късно в открит.

" Аерофлот " отхвърля да транспортира мигранти до Беларус, отговори на възможни наказания от Европейски Съюз

Европейски Съюз разисква да удари съветския авиопревочвач

" Паднахме в езерото по обяд, по-късно през нощта... те (полските граничари) ни хванаха. Когато ни хванаха, не можех да заставам права сама ", споделя тя.

Някои мигранти в отворения център в Бялисток са споделили пред " Ройтерс ", като са поискали да останат анонимни, че съжалявали за пътуването до Полша и че се обаждали на близки в Близкия изток, като им споделят да не идват .

Но Ум Малак настоя, че мигрантите, изключително тези от Ирак като нея, въпреки всичко трябвало да се опитат да преминат границата към Европейски Съюз .

" Бих посъветвала всички, които мислят да дойдат, да го създадат, тъй като в Ирак няма бъдеще, сигурност или каквото и да било ", посочи тя и акцентира: " Така че понесете компликациите на пътуването за месец-два, за седмица-две, вместо да продължавате да страдате в Ирак с години. "
 Лавров поучава Европейски Съюз да заплати на Беларус да стопира мигранти - както на Турция
Лавров поучава Европейски Съюз да заплати на Беларус да стопира мигранти - както на Турция

Песков прикани да се внимава на границата, а Путин не харесва скупчването на полски войски
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР