253 от проверените през юни тази година 288 проекта за

...
253 от проверените през юни тази година 288 проекта за
Коментари Харесай

Държавата глобява 158 къщи за гости


253 от тестваните през юни тази година 288 плана за къщи за посетители, финансирани с европейски средства, ще би трябвало да върнат 46.4 милиона лв. поради нарушавания. На 158 от тях е наложена цялостна глоба от 100%, като те ще би трябвало да възстановят общо 43.1 милиона лв.. Останалите 95 санкционирани плана са с частична глоба, която възлиза на 3.3 млн. лв.. Това оповестиха от Държавен фонд „ Земеделие “ в петък.

По-конкретно, откритите нарушавания за несъблюдение на осъществените доходи

от подкрепената активност, несъблюдение на уговорката за основаване на нови

работни места, липса на активи, за които е изплатена дотацията, както и

изкуствено основани условия, за приемане на преимущество в несъгласие с

задачите на мярката.

До масираните инспекции се стигна, откакто по-рано през годината се откри, че къщи за посетители, финансирани по европейски стратегии, се вършат за персонално прилагане.

Сред глобените е и къщата загости, употребена за персонални потребности отбившия зам.-министър наикономиката Александър Манолев,който бе упрекнат за спор наинтереси, тъй като е бил в управата наземеделския фонд, отпуснал над 391хил. лева безплатна дотация сякаш закъща за посетители. Така " къщата за посетители " на Манолев в местността " Чинар уши " в Сандански, построена от компанията " Едноличен търговец " Агротрейд – Ана Димитрова " на детегледачката на децата на Манолев, която е билаподставено лице,ще би трябвало да върне всички предоставени ѝ пари като безплатна помощ. Те

възлизат на 391 160 лева

От тестваните през юни 288 плана, получили финансиране за създаване на къщи за посетители по ПРСР 2007-2013 година все още са обработени резултатите за 276. Проектите, на които не е наложена глоба все още са едвам 23.

По останалите 12 вложения още няма изговаряне и те са в развой на обработка. За тях е належащо осъществяване на детайлизиран разбор и инспекция, в това число приемане при нужда на информация и от други институции, се споделя в известието на Фонд „ Земеделие “.

След осъществения разбор и спомагателни административни инспекции, Държавна фирма „ Земеделие “ започва процедурата по разкриване на производства по издаване на Актове за определяне на обществено държавно взимане.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР