250 учители и специалисти ще участват в семинар на тема

...
250 учители и специалисти ще участват в семинар на тема
Коментари Харесай

Учители и специалисти участват в семинар за извънкласните дейности

250 учители и експерти ще вземат участие в семинар на тематика „ Извънкласните и извънучилищните действия – за стабилно качествено образование, образование и развиване на децата и учениците “. Събитието се организира край Варна, оповестиха уредниците.

Форумът се провежда в навечерието на новата образователна година от Синдиката на българските учители и Фондация „ Устойчиво развиване за България” и Санаторно-оздравителния комплекс „ Камчия”.

Събитието, което е под патронажа на Министерство на образованието и науката на България, продължава до 31 август.

Форумът е заключителна част от едноименния конкурс на тематика „ Гражданското обучение – образуване на ценностни настройки у младото поколение” и се организира за пета поредна година в „ Камчия “ по самодейност на Синдиката на българските учители и Фондация „ Устойчиво развиване за България “.

В конференцията ще се включат 250 учители и експерти, работещи в областта на извънкласната активност – от детската градина до дванадесети клас. Сред тях са представители на центровете за личностно развиване и приобщаващото обучение, шефове, специалисти по обучение, научни служащи, преподаватели и студенти от педагогичен факултети на висши учебни заведения у нас и чужбина.

Те обобщават и мултиплицират положителния педагогичен опит, показват персонална позиция и ще предложат авторски решения на въпросите, свързани с дейностите по ползи, които образуват ценностни настройки у младото потомство посредством гражданското обучение в системата на предучилищното и учебното обучение.

Участниците ще проведат и полемика „ Гражданското обучение в политиките на СБУ”, кръгла маса: „ Възпитание, предварителна защита и анимация посредством изкуство “, креативните работилници „ Да играем „ Боче “ и „ Хайде на хорото”.

Кулминация на събитието ще бъде тържествената гала по награждаването на отличените в състезанието персонално от Красимир Вълчев, министър на образованието и науката, която ще се организира от 15.00 ч. в актовата зала на Учебно-възпитателния център „ Юрий Гагарин “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР