25 стотинки на час струва нощният труд. Няма и регламент

...
25 стотинки на час струва нощният труд. Няма и регламент
Коментари Харесай

Нощният Труд Е Евтин Ад! Над 400 000 Българи Са Жертви На Експлоатацията!

25 стотинки на час коства нощният труд. Няма и правилник за неговото полагане, акцентира той. След диалог с премиера и финансовия министър му било обяснено, че ще е необходим спомагателен финансов запас, с цел да се реши казусът в Министерство на вътрешните работи и Министерство на защитата.

" Особено остро стои въпросът в системата на Министерство на вътрешните работи ", сподели Димитър Манолов. Доскоро там не се е заплашвал въобще нощният труд.

Синдикатът желае обаче коренна смяна в посока заплащането на нощния труд и за неговото полагане у нас. Над 400 000 души у нас поставят нощен труд. Още през 2006 година е избран размерът на възнаграждение на нощен труд от 25 стотинки.

КТ " Подкрепа " е безапелационна, че нощният труд е нездравословен за здравето. СЗО предлага той да бъде стеснен, там където е допустимо. Според проучване полагащите нощен труд остаряват с 6 години и половина по-рано от другите, написа нюз.бг.

Друго проучване е направено измежду 75 000 медицински сестри. То демонстрира, че една от 10 ще почине прибързано. Над 80% от полагащите нощен труд получават до 1000 лв.. Освен това те употребяват персонални финанси за превоз за работа.

" Подкрепа " желае нощният труд да се заплаща не по-малко от 2,55 лв. на час.Освен това нощен труд би трябвало да се поставя единствено при последна нужда, съгласно синдиката.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР