25% подскочиха цените на тока в Германия, които без друго

...
25% подскочиха цените на тока в Германия, които без друго
Коментари Харесай

25% по-скъп ток в Германия, иска газ от Канада, която няма експортен терминал, както немците - импортен

25% подскочиха цените на тока в Германия, които без друго сега са над 10 пъти по-високи от 5-годишната междинна котировка. В същото време обаче бундесправителството спря по проект последните си 3 атомни централи, които осигуряваха по-достъпни цени на електричеството.

На фона на предстоящото планово прекъсване на газа от Русия поради ремонт на Северен поток 1 от 31 август за 3 дни, канцлерът Шолц се опита да контракти синьо гориво от Канада, като даже пусна фотоси по какъв начин дискутира това с тамошния си сътрудник Трюдо.

Има един значителен проблем. Канада има газ, само че не и износни терминали. А Германия има предпочитание, само че няма вносни. Така че диалозите не вземат решение нищо най-малко за този отоплителен сезон. Всъщност, в случай че се има вяра на медиите, главната тематика на разговоа е била към ремонтираните в Канада немски турбини от Северен поток 1. Имаше проблеми със забавянето им зад океана, както и с открити пукнатини и след осъществените действия.

На този декор, също 25, само че %, е падналото до дъното утвърждение за ръководството на канцлера Шолц в страната му, до момента в който неодобрението е 62 на 100, като съгласно някои проучвания нехаресващите неговото държавно управление на червени, зелени и либерали - по съставки като падналата коалиция у нас, доближават 65%.

 Илиян Костадинов

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР