25 народни представители не са попълнили данните по изискването на

...
25 народни представители не са попълнили данните по изискването на
Коментари Харесай

Депутати карат Мини Купър и купуват жилища в чужбина

25 народни представители не са попълнили данните по условието на КПКОНПИ
Семейство Лорер са по-заможни от Рашкови

Общо 25 народни представители от настоящия състав на Народното събрание и предходни два Народното събрание не са попълнили или не са спазили периодите за декларациите за имущество и ползи към Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално имущество (КПКОНПИ).

Лидерът на Има Такъв Народ Слави Трифонов този път не е в листата на неизрядните избраници, за разлика от съпартиеца си Ивайло Вълчев, който не е подал декларация пред КПКОНПИ. Трифонов е заявил къща, която е закупил през 2022 година за 1 317 600 лв. в София. Имотът е с разгъната повърхност 916 кв. м. Пак предходната година Трифонов е продал имот в Плевенско за 10 000 лв., заявил е акции в сдруженията си и към 9 млн. лв. в лв. и евро в банкови сметки.

Зам.-председателят на 49-ото Народно събрание Кристиан Вигенин няма смяна в имотното си положение. Семейството му още веднъж е описало апартамент в Брюксел, закупен през 2009 година, апартамент в София и Варна, както и парцел в Разлог. С къща и гараж в Брюксел, само че от 2022 година са се сдобили и семейството на Христо Иванов (ДБ). Имотът в Белгия е на името на брачната половинка на Иванов. Тя е заявила и 345 239 евро банков заем.

С 4 апаратамента в София е фамилията на Владислав Панев от ППДБ. Панев е заявил 2 ипотеки, влага в акции и държавни скъпи бумаги. Паневи имат парцел и в Нидерландия - апартамент в Тилбург, закупен през 2019 година.
Депутатът от Има Такъв Народ Гроздан Караджов има със брачната половинка си апартамент в Рим, Италия. Семейството е описало 3 „ Мерцедес ”-а, „ Опел ” и „ Фолксваген ”.

Жилище в Ирландия от 2005 година има и Настимир Ананиев (ППДБ) и брачната половинка му. Двамата са описали и апартамент в София. Ананиев е заявил и спестявания в криптовалута.

Фамилията на Даниел и Виолета Лорер (ППДБ) ще се окаже по-заможна от съпартиеца си Бойко Рашков. Лорер имат жилища във Варна, вила край морето, имоти край Балчик, които са разказани в декларациите. Рашков е без смяна в декларацията си с парцелите в София, само че има единствено част от къща в Несебър край морето. Миналата година семейство Лорер са си взели на лизинг автомобил „ Мини Купър ”, а спестяванията са разпределени в няколко влога в лв., евро и швейцарски франкове у нас и в чужбина.

Проверка в декларациите демонстрира, че и ръководителят на Народното събрание Росен Желязков (ГЕРБ-СДС) е с „ Мини Купър ”. Той е заявил дружно със брачната половинка си парцели в София и Чепеларе от завещание и подаяние.

С „ Мини Купър ” е и брачната половинка на съпредседателя на Политическа партия Кирил Петков - Линда Петкова. Семейството е описало и автомобила си „ Лексус ”, както и жилището в София от 83 кв. м. Кирил Петков е заявил 700 000 щатски $ депозит в чужбина и 20 000 лв. у нас. В графата “Дялове в сдружения с лимитирана отговорност и командитни сдружения ”, Петков е записал сладкарницата на Линда.

Сумата от 2 868 710 лв. е заявена от претендента за кмет на Политическа партия в Бургас Констадин Бачийски в частта “налични парични средства ” за 2022 година.

Лена Бориславова е подала декларацията си, въпреки незабавно след изборите да се отхвърли от мястото си на депутат. Бориславова е заявила общо жилище с Мирослав Иванов в София от 81 кв. м, автомобил „ Тойота ” - „ Аурис ” и 24 470 лв.. Иванов и Бориславова имат и излишък от ипотека в размер на 44 964 лв. всеки от тях.

Председателят на правната комисия Стою Стоев кара „ Мерцедес ”, а от 2017 година има апартамент в София. Декларирал е и 17 243 лв..

Депутатът от ГЕРБ-СДС Бранимир Балачев е заявил 7 жилището, дружно със брачната половинка си. По-голямата част от тях са добити още през 2001 и 2014 година, а в 4 от жилищата Балачев има по 1/4 част. Балачев е дълготраен юрист във Варна и фамилията има аграрни земи в района - по-голямата част са в землището на Ветрино. През 2018 година Балачеви са закупили ветроходна яхта, която е записана като обща благосъстоятелност на двамата съпрузи.

Мария Габриел има банкови влогове за 1,15 млн. лева



Вицепремиерът Мария Габриел има влогове за 1,15 млн. лева Съпругът й има в банки 316 хиляди лева

Асен Василев има 65 хиляди лева

Вицепремиерът Мария Габриел има банкови влогове за 1,15 млн. лева, демонстрират данни от имотната й декларация. През 2021 година тя си е купила апартамент в София с повърхност 160 кв. м и две паркоместа за 369 хиляди лева Освен това тя и брачният партньор й Франсоа са наели жилища в Брюксел и Страсбург. Мария Габриел кара Мерцедес, платен през 2012 година за близо 50 хиляди лева, а брачният партньор й има БМВ, купено през 2014 година за 55 хиляди лева

Изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Румен Спецов има на влог 10 хиляди лева и банков заем в размер на 50 хиляди лева Но брачната половинка му Пламена има апартамент в Дубай с повърхност 127 кв. м, платен през 2021 година за 1,1 млн. лева Пламена Спецова през 2018 година си е купила и автомобил Хонда за 50 хиляди лева

Няма смяна в имотното положение на финансовия министър Асен Василев. Той има апартамент от 54 кв.м в София, платен през 2016 година за 58,5 хиляди лева Наличните му парични средства са 65 200 лева

Екоминистърът с къща в Лондон и 2,6 млн. лв. във фондове

Юлиан Попов, министър на околната среда и водите.

Кирил Вътев с къща в Панчарево

Екоминистърът Юлиан Попов има два жилището в София с повърхност от 110 кв. и 120 кв. метра и къща в Лондон от 240 квадрата, демонстрират данни от имотната му декларация. Къщата е добита през 2022 година, евентуално по завещание, тъй като за цена на придобиване е записано 0 лева Попов има банкови влогове за 300 хиляди лева и още 1,156 млн. английски паунда (2,6 млн. лева.), вложени в капиталови и пенсионни фондове в чужбина.

Регионалният министър Андрей Цеков и брачната половинка му Деница има общо на влог в банки над 790 хиляди лева, направил е и предплатена вноска за покупка на парцел в размер на 80 хиляди евро.

Земеделският министър Кирил Вътев, който дълги години е предприемач, има два жилището и къща в София, както и къща с дворно място в Панчарево. Апартаментите му са надлежно с повърхност от 112 и от 56 квадратни метра, като вторият е платен през 2021 година за 27 200 лева, надалеч под междинните цени на парцелите тогава, макар че не е ясно в кой квартал е парцелът и какво е било положението му. Къщата на земеделския министър в Панчарево е с повърхност от 281 кв. м, а към нея има и 1300 квадрата дворно място. Министърът има и дялове в 7 компании.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР