25-годишната баскетболистка Сабрина Йонеску постави впечатляващ рекорд както при жените,

...
25-годишната баскетболистка Сабрина Йонеску постави впечатляващ рекорд както при жените,
Коментари Харесай

Сабрина Йонеску - най-точната в стрелбата за три точки при мъжете и жените в САЩ

25-годишната баскетболистка Сабрина Йонеску сложи впечатляващ връх както при дамите, по този начин и при мъжете в Съединени американски щати в стрелбата от зоната за три точки. Тя е Човек на деня на Свободна Европа.

Преди седмица Сабрина Йонеску от американския професионален баскетболен тим " Ню Йорк Либърти " сложи безспорен връх в женската лига - WNBA и мъжката - NBA в съревнование по пукотевица от зоната за три точки.

За триумфа си тя беше похвалена от Стеф Къри , един от най-хубавите баскетболисти в мъжката лига и доскорошен рекордьор, който написа в Туитър профила си " БЕЗУМНО! ".

Състезанията по пукотевица от зоната за три точки се организират един път в годината, като всеки участник има избран брой топки, които би трябвало да вкара от зоната за 3 точки за лимитирано време.

Йонеску означи 37 от 40 вероятни точки, като вкара 25 от 27 вероятни стрелби. Така тя надмина предходния връх в НБА от 31 точки на Стеф Къри от 2021 година Този връх беше още един от Тайрис Халибъртън през 2023 година

" Бях просто фокусирана върху това да върша по една в даден миг ", сподели Йонеску пред американския състезателен ефирен канал ESPN.

" Не бях сигурна какъв брой ще пропусна, само че знаех, че не са доста. Щастлива съм, че завоювах, и съм признателна на публиката, която ме поддържаше от самото начало ".

Йонеску е родена през 1997 година в Калифорния. Баща ѝ Дан Йонеску бяга от Румъния по време на революцията от 1989 година От дребна е надарена в стрелбата, само че останалите си умения в баскетбола придобива по-трудно.

" Когато бях по-малка, постоянно играех с момчетата и трябваше да намирам способи да получавам топката, тъй като те в никакъв случай не желаеха да ми подават. Затова взех решение, че в случай че мога да спечелвам битки, ще мога да си взимам топката сама ", споделя тя пред Уошингтън поуст.

Освен в стрелбата от три точки тя е водач в трипъл дабъла в Националната колежанска атлетическа асоциация (НКАА). Трипъл-дабълът е достижение в баскетбола, което изисква композиция от триумфи в минимум три от следните пет категории - точки, битки, асистенции, откраднати топки и блокирани стрелби - в границите на един мач.

Йонеску е висока 1,80 м. Тя е една от най-хубавите в асистенциите, както и единственият баскетболист от първа дивизия на НКАА, който е записал 2000 точки, 1000 асистенции и 1000 битки в кариерата си.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР