25 деца на възраст между 7 и 9 години са

...
25 деца на възраст между 7 и 9 години са
Коментари Харесай

25 деца със съмнения за хранително отравяне в Добринище

25 деца на възраст сред 7 и 9 години са с недоволства, присъщи за хранително отравяне. Учениците от София са на зелено учебно заведение в Добринище, заяви БТВ.

Там общо има 69 деца от София и 21 от Гоце Делчев. Неразположение са получили единствено деца от София, които са пътували в един рейс.

Те се почувствали зле сутринта към 10 ч.. Повечето получили здравна помощ в хотела. Две от децата са в здравната работа в Добринище. Общото им положение е положително.

На мястото дойдоха и обезпокоени родители. Инспектори пристигнаха в здравната работа и взеха проби от децата.

„ Това са 9-годишни деца с риск от обезводняване, няма директна заплаха за живота, само че ние сме длъжни да вземем ограничения ”, съобщи доктор Калоян Калоянов, шеф на РЗИ – Благоевград.

Проверка тече и в хотела.

„ Според мен от смяната на времето, децата са чувствителни като организми, тъй че нищо чудно да е вирус. Само децата, които са били в единия рейс за сметка на другия, на другите деца им няма нищо сега ”, сподели Елена Шумарева, шеф на хотела.

Тя посочи, че изключва храната в хотела да е причина за положението им.

За да се изключи бактериална зараза, се вземат проби и от личния състав на хотела. Децата са съобщили, че са яли и отвън хотела – желирани бонбони.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР