24-ти май е в душата и сърцето на всеки българин,

...
24-ти май е в душата и сърцето на всеки българин,
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Да направим отново България „държава на духа“

24-ти май е в душата и сърцето на всеки българин, сподели водачът на Българска социалистическа партия - София

Да създадем още веднъж България „ страна на духа ". Това пожела водачът на Българска социалистическа партия - София и ръководител на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов по случай Деня на българската култура, просвета и на славянската книжовност. Той, дружно с членове на Изпълнителното бюро на Градската организация, общински съветници и народни представители от Българска социалистическа партия сервираха цветя и венци пред паметника на Св. св. Кирил и Методий пред Националната библиотека в столицата.

Паргов уточни, че имаме с какво да се гордеем като нация. „ Знаем какво би трябвало да съхраним и развием - образованието, науката и културата ", добави той.

„ Празникът на буквите тази година е друг - анулирани са огромните празнувания, ще мине без шествия по улиците, няма да има учебни тържества. Но всичко това не може да го помрачи, означи ръководителят на Софийската организация на Българска социалистическа партия - 24-ти май е в душата и сърцето на всеки българин - почитаме делото на Светите братя Кирил и Методий ".

Калоян Паргов насочи признателност към българските учители и академични преподаватели: „ Те демонстрираха, че и в тежки времена, даже от разстояние, са неотменно до своите ученици и не престават да ги водят по пътя на просвещението. Поклон! ".

Той изрази почитание към българските учени и откриватели: „ Осъзнахме, че науката ни е нужна, с цел да се оправим с провокациите, пред които сме изправени. Респект! "

Лидерът на Българска социалистическа партия - София изрече съпричастност с хората на културата: „ Сега художниците, сценографите, режисьорите, актьорите, артистите, музикантите и танцьорите са лишени от опцията да бъдат със своята аудитория. Те би трябвало да получат нашата поддръжка и усетят голямото ни неспокойствие още веднъж да се докоснем до тяхното изкуство. Кураж! "

„ Признателност към всички български писатели, поети, сценаристи и публицисти, които боравят с най-силните ни оръжия - нашия език и книжовност. Чест и уважение! Словото е очакване във времена на тествания ", безапелационен бе Калоян Паргов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР