24 март със сигурност ще остане в историята на северномакедонския,

...
24 март със сигурност ще остане в историята на северномакедонския,
Коментари Харесай

Северномакедонски кошмар за Италия! Европейският шампион пропуска Мондиал 2022

24 март сигурно ще остане в историята на северномакедонския, само че и европейски футбол. Западните ни съседи сътвориха една от огромните сензации за последните години, откакто изхвърлиха сегашния отличник на континента - Италия от битката за присъединяване на Мондиал 2022. На стадион " Ренцо Барбера " в Палермо, " Скуадра адзура " стори немислимото и загуби с 0:1!

Въпреки обстоятелството, че възпитаниците на Роберто Манчини насочиха 32 удара към вратата против единствено 2 за македонците, успеха отиде при " червено-жълтите ". Те имаха своя блестящ момент в 92-ата минута, когато Трайковски се разписа след изстрел от междинна отдалеченост.

Така Италия пропуща Световно за втори следващ път, до момента в който северномакедонците влизат в директна борба с Португалия за катарска виза.

Италианците стартираха с нужното самочувствие, но балканският им конкурент играеше доста дисциплинирано във фаза отбрана.

Нападението на европейския първенец можеше да даде позитивен резултат, само че храбри македонски бранители на два пъти заставаха на пътя на топката при удари на Берарди и Чиро Имобиле.

В 30-ата минута стражът на Северна Македония можеше сгреши съдбовно, само че в последна сметка Столе Димитриевски се реваншира със избавяне против Берарди.
 Снимка 568012
Източник:

До края на полувремето Чиро Имобиле действаше много пламенно всред съперниковата защита, само че по този начин и не намираше междина към гола. От другата страна на терена Джиджи Донарума улови шут на Трайковски.

Обсадата на северномакедонската врата се възобнови със сигнала за втората част. Набързо положения можеха да бъдат осъществени от Берарди, само че звездата на Сасуоло още веднъж не бе прецизен в завършващата фаза.

В 63-ата минута Доменико Берарди отнов бе покрай гола, откакто получи подаване от Емерсон. Нападателят на домакините овладя и стреля в близкия ъгъл, само че Езджан Алоиски превъзходно блокира топката и тя излезе в ъглов удар. Четири минути по-късно вратарят на гостите се намеси уверено след удар на Алесандро Бастони.

И по този начин минутите си минаваха, а европейският първенец като че ли бе поел риска да вкара мача в продължения. Северномакедонците записаха своя втори удар към вратата в 92-ата минута, само че какъв беше той! Александър Трайковски смълча трибуните на " Ренцо Барбера " с обмислен шут от междинна отдалеченост. Топката изненада Донарума и сътвори една от огромните сензации в най-новата история на европейския футбол!

Оттам насетне всичко беше чиста македонска наслада, която мъчно се разказва думи. В решителна борба за Мондиал 2022, " рисовете " ще се изправят против Португалия.
 Португалия победи Турция с 3:1 в полуфинален плейоф за Мондиал 2022
Португалия продължава пътя си към Мондиал 2022 откакто Турция се провали в края

Имаше драма в края
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР