24-годишният Калоян Атанасов ще получи престижната награда “Еми в САЩ

...
24-годишният Калоян Атанасов ще получи престижната награда “Еми в САЩ
Коментари Харесай

Българин отличен с Еми за анимация

24-годишният Калоян Атанасов ще получи влиятелната премия “Еми ” в Съединени американски щати в категорията дневна ТВ продукция (Daytime Emmy Awards), за работата си по анимацията " Гарван: Легендата ", заяви " 24 часа ". 

В 20-минутния анимационен филм " Гарван: Легендата " героите са озвучени от Опра Уинфри, артиста Джон Леджънд и актрисата Лиза Коши. Атанасов е нарисувал облиците в анимацията. Той работи в американското студио “Баобаб ”.

Българинът ще бъде отличен утре, на 3 май, когато ще е церемонията в Лос Анджелис в залата “Пасадена ” пред 3-хилядна аудитория.

Калоян Атанасов живее в Съединени американски щати от дребен със фамилията си. Той работи най-вече над къси анимации и филми с виртуална действителност. Кал, какъвто е креативният му псевдоним, приключва колежа по изкуства и дизайн “Ринглинг ” във Флорида през 2016 година “Гарван: Легендата ” не е първият му огромен триумф. The Wishgranter е 5-минутна анимация, в която той е режисьор и живописен шеф. За нея печели над 20 награди от разнообразни кино фестивали по света.

Носителят на “Еми ” “Гарван: Легендата ” е анимация, която споделя историята на група горски животни. Сред тях е цветен песнопоен гарван, който се озвучава от Джон Леджънд. Птицата има задача да открие Всевишния и с нежния си глас да го убеди да приключи ледовитата зима на Земята, където всички животни са застрашени от премръзване. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР