24-часова стачка спря работата на седем големи летища в Германия

...
24-часова стачка спря работата на седем големи летища в Германия
Коментари Харесай

Отменени полети и празни летища. Стачки парализираха част от въздушния транспорт в Германия

24-часова стачка спря работата на седем огромни летища в Германия и провокира анулацията на съвсем всички пътнически полети в страната.

Засегнати са летищата във Франкфурт, Мюнхен, Щутгарт, Хамбург, Хановер, Бремен и Дортмунд. Въздушният превоз в страната на процедура не се извършва, защото над 2300 полета са анулирани. Близо 300 хил.пътници са наранени, в това число и румънският външен министър, който се пробва да стигне до конференцията по сигурността в Мюнхен.

Летището " Бранденбург " в Берлин е може би най-голямото в страната, което сега не е наранено от разстройствата. В края на предишния месец обаче и там се организира целодневна стачка.

Членовете на профсъюза Ver.di и Асоциацията на държавните чиновници упорстват за 10,5 % нарастване на заплатите на служащите. В Лайпциг тази заран са изпълнени няколко интернационалните полета, само че всички вътрешни са анулирани.

Във Франкфурт единствено няколко пасажери са забелязани да носят куфари през нормално оживения терминал за заминаващи. Един от локалните телевизионни кореспонденти отбелязва, че летището е съвсем толкоз празно, колкото по време на пандемията от COVID-19. Подобно съпоставяне направи и Ралф Бейзел от асоциацията на летищата ADV.

" Когато погледнем терминалите тази заран, това ни припомня по-скоро за най-тежките дни на ковид, в сравнение с за предупредителна стачка ", сподели той.

 24-часова стачка спря работата на седем огромни летища в Германия
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР