24 часаЛибия обяви, че ще задържа всеки български корабДа бъде

...
24 часаЛибия обяви, че ще задържа всеки български корабДа бъде
Коментари Харесай

Преглед на печата

24 часа

Либия разгласи, че ще задържа всеки български транспортен съд

Да бъде арестуван всеки транспортен съд, плаващ под български байрак, който влезе в териториалните води на Либия. Да се прави обстойна инспекция на всички плавателни съдове и в случай че измежду техните притежатели има български компании или такива, регистрирани в България, те също да бъдат арестувани. Това се споделя в заповед на началника на Либийската морска администрация инж. Омар Абделла Джауши, чието копие е оповестено в арабски медии.

Труд

12% от БГ компаниите със забавени заплащания

Глоба за шофиране без платена електронна винетка няма да бъде налагана до 15 януари, до момента в който не бъдат изчистени всички елементи по новата система. Това разгласи Антон Антонов, шеф на Националното ТОЛ ръководство в Агенция " Пътна инфраструктура ".

До 7 януари ще бъде обезпечена опция водачите да купуват електронни винетки с пари в брой, освен в регионалните пътни ръководства и офисите на А1, само че и в пощите и бензиностанциите.

Дотогава ще бъдат инсталирани и 500-те терминала за самотаксуване на всички гранични пунктове и на основните места в страната. Към момента са сложени автомати единствено на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ", а от през днешния ден и на Дунав мост.

Монитор

340 телефонни терористи отиват на съд за година

До момента обаче случаите на пратени в пандиза са единични. Повечето провинили се подписват съглашение с прокуратурата и получават наказване " общественополезен труд ". В зимните месеци телефонните терористи са наказвани да хващат лопатите в помощ на снегопочистващите компании, а лятно време метат и почистват, откакто ги изпратят да вършат уборки на градинки и улици.

Стандарт

Ласкин отлетя при татко си

Иван Ласкин си отиде единствено на 48 точно на Богоявление. Отличният артист умря след продължителна борба с ужасяващите диагнози, които го сполетяха в последно време. Те се отключиха с цялостна мощ, откакто той наскоро загуби татко си и душeвността му не съумя да се съвземе. Жена му Александра, дъщерите му Люба и София, майка му, двамата му братя, приятелите и сътрудниците до последно се молеха и се надяваха, че духът му ще победи заболяванията. Но, уви, изтощеният му организъм не можа да преодолее провалите, нанесени от алкохола и душевните терзания.

Сега

Медицинската сестра Нася Ненова осъди в България девет либийски мъчители

Близo 12 гoдини cлeд зaвpъщaнeтo y нac, Нася Ненова - eднa oт paзcлeдвaнитe, cъдeни и ocъдeни в Либия пo т.нap. " CΠИH пpoцec " мeдицинcĸи cecтpи, ocъди дeвeт oт cвoитe мъчитeли, оповестява " Де факто ". Решението на Софийския градски съд не е дефинитивно. Cлyжитeлитe нa Глaвнo cлeдcтвeнo yпpaвлeниe нa Джaмaxиpиятa, cpeд ĸoитo и eдин гeнepaл, дa плaтят нa Hacя Heнoвa 500 000 лeвa oбeзщeтeниe зa нeимyщecтвeни вpeди и 26 617 лeвa зa имyщecтвeни, пocтaнoви cъдия Bepгиния Mичeвa.

Toвa e eдинcтвeнoтo oт пeттe дeлa, зaвeдeни oт мeдицинcĸитe ни cecтpи, завършило на първа инстанция. Двe oт дeлaтa - пo иcĸoвeтe нa Kpиcтиянa Bълчeвa и нa Baлeнтинa Cиpoпyлo, ca пpeĸpaтeни oт градския съд. Ocтaнaлитe двe - пo иcĸoвeтe нa Cнeжaнa Димитpoвa и нa Baля Чepвeняшĸa, вce oщe ca виcящи.

Капитал дейли

КТБ въпреки всичко възкръсна като гарантиран заемодател на " Елит нефт "

С извънредно бързи дейности за нормалното си движение Софийският апелативен съд (САС) се намеси в делото за несъстоятелността на " Елит нефт " и на практика възкреси КТБ като заложен заемодател на следената от Гриша Ганчев компания. С определение от 13 декември правосъдният състав, воден от зам.-председателя на САС Бистра Николова, е отменил определението, с което Видинският областен съд спря поисканото от синдиците на банкрутиралата банка регистриране. То се базира на поправката на депутатите от Движение за права и свободи Делян Пеевски, Йордан Цонев и Хамид Хамид в Закона за банковата неплатежоспособност, настояща със задна дата и даваща на синдиците права да възкресяват освободени обезпечения в интервала от слагането на банката под специфичен контрол до оповестяването й в неплатежоспособност.

Дума

Свиленски: От АПИ даже не схванаха какъв скандал забъркаха

Потресен съм. От АПИ даже не схванаха какъв скандал забъркаха и какви компликации сътвориха на българските жители и не престават да изясняват - по какъв начин системата е съвършена и са си свършили работата, само че българските жители не са съумели и не са били задоволително осведомени. Те оставиха хората точно на Нова година в невъзможност.

Този коментар направи в ефира на БНР зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия Георги Свиленски. Според него електронната винетка е най-малката част от системата. Щом в този момент стана злополука, не знам какво ще стане на 19 август, когато към този момент би трябвало да бъдат таксувани товарните транспорти, тежките камиони и би трябвало да се регистрират на километри и на тонаж, предизвести социалистът. По думите му, в случай че тогава има сходен проблем със системата, ще избухне интернационален скандал. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР