24 часа “Тая вечер НАП заминава, ударихме на бате Бойко машината

...
24 часа
“Тая вечер НАП заминава, ударихме на бате Бойко машината
Коментари Харесай

Скандален чат: “Тая вечер НАП заминава, ударихме на бате Бойко машината

 24 часа “Тая вечер Национална агенция за приходите отпътува, ударихме на бате Бойко машината и окрадохме всички документи. " Това съобщил Кристиян Бойков на шефа си в “ТАД Груп " Иван Тодоров в диалог посред им в Telegram преди хакерската офанзива против Национална агенция за приходите през юли.

Кореспонденцията била открита от проверяващите и прокурор Даниела Ангелова я цитира пред апелативния спецсъд. На известието на Бойков Тодоров дал отговор:

" Да ги копираме задачите, пък след това ще ги запитвам за киберсигурност. Даже изобщо няма да ги запитвам. "

От прокуратурата оповестиха пред съда, че стилът на компанията е чиновниците ѝ да тестват осведомителните системи на други компании, с които нямат контракти, и по-късно да ги рекетират. “ТАД Груп " е отправяла закани към тези компании, че в случай че не сключат контракт с тях, данните им ще изтекат в медиите, сподели прокурор Ангелова.

Според нея експертна информация на персоналния телефон на Бойков открила файл със заглавие NE SE CHISTIIIIIII, на който е събирана информация за политици, прокурори и следователи. Документът бил качен в платформата Pastebin, написа " 24 часа ".

Сайтът на Агенция “Митници " също бил цел за хакване от “ТАД Груп ", обявиха от обвиняването. Свидетел от организацията разказал, че сходни опити за пробиви се следили всеки ден.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР