"24 часа" пише по свои източници, че офертата е стигнала

...
"24 часа" пише по свои източници, че офертата е стигнала
Коментари Харесай

Ковачки предложил най-много за ЧЕЗ?

"24 часа " написа по свои източници, че офертата е стигнала съвсем до 250 млн. евро, като предложенията тръгвали от 120 млн. евро.

Останалите претенденти са "Приста ойл ", Енерго про ", "Инеркомгруп " и "Фючър енерджи ", като не е ясно какви суми оферират те.

Чехия обаче чака повече пари за бизнеса на ЧЕЗ, който обслужва цяла Западна България и 1 млн. семейства. Чешки медии писаха, че електроразпределителната компания желае възстановяване на офертите - до 300 млн. евро за главния си бизнес и още 50 млн. евро за Топлоелектрическа централа "Варна " (останала без сероочистване и неработеща).

Зам.-председателят на енергийната комисия в Народното събрание Валентин Николов прикани службите да проучат бъдещия притежател на ЧЕЗ, тъй като ЕРП-то е значимо за националната сигурност.

Продажбата на ЧЕЗ се прави напълно по чешкото законодателство и България няма по какъв начин да управлява тази договорка, съобщи през месец май енергийният министър Теменужка Петкова.

От Българска социалистическа партия и КНСБ пък оповестиха, че е по-добре страната да откупи ЧЕЗ.

През юли Комисия за защита на конкуренцията разгласи, че проверява за монопол трите огромните електроразпределителни сдружения в България - ЕВН, ЧЕЗ и Енерго-Про.

Комисия за защита на конкуренцията: ЕРП-ата попречват свободния пазар >>

Антимонополният орган имал доказателства, че трите компании "прилагат обща тактика и практики, с които дискриминират самостоятелните търговци отвън съответните групи и лимитират търговията с електрическа сила по свободно контрактувани цени ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР