22-годишният Г.П. е предаден на съд с обвинителен акт на

...
22-годишният Г.П. е предаден на съд с обвинителен акт на
Коментари Харесай

Студент е предаден на съд за държане на наркотици с цел разпространение

22-годишният Г.П. е предаден на съд с обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Враца по дело за държане на наркотични субстанции за разпространяване – закононарушение почл. 354а, алинея 1, изр. 1, предл. 4 от Наказателен кодекс.

Обвиняемият Г.П. е студент. Налагано му е административно наказване за причиняване на телесна щета по хулигански подбуди. Той е с лошихарактеристични данни. Известен е като лице, продаващо опиати. От свидетелските показания по делото е видно, че те купували от него екстази, марихуана, „ чай за пушене “.

Вечерта на 11.02.2022 година, след поредна спогодба с клиент, Г.П. дошъл с автомобила си в с. Згориград. Непосредствено при реализирането на продажбата на опиат към тях доближил полицейски патрул.

При последвалото претършуване в автомобила били открити и конфискувани полиетиленови пликове, съдържащи зелена суха листна маса. При полеви тест тя реагирала на канабис.

Приведен в районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи гр. Враца, Г.П. показал на служителите на реда, че в бельото му имал скрити още 8 сгъвки с наркотично вещество, които предал непринудено.

По делото е била изготвенафизикохимична експертиза, открила типа на конфискуваните наркотични субстанции – коноп с друга централизация на тетрахидроканабинол иADB-BUTINACA, представляваща синтетичен канабиноид.

Разпитан в хода на досъдебното произвеждане, обвиненият се е признал за отговорен и е изразил страдание за осъщественото от него незаконно действие.

Предстои делото да продължи в съда.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР