22.07.2019г. Гран Парадисо, Италия. Royal Ultra Sky Marathon бе деветият

...
22.07.2019г. Гран Парадисо, Италия. Royal Ultra Sky Marathon бе деветият
Коментари Харесай

Антония Григорова с призовото 4то място на Royal Ultra Sky Marathon в Италия

22.07.2019г. Гран Парадисо, Италия. Royal Ultra Sky Marathon бе деветият старт от Световните серии по Скайрънинг и втори на територията на Италия. Горещина, предизвикателна надморска височина и сняг – още преди старта, 55км-вото съревнование, с денивелация от 4141м, даде поръчка за съществено тестване даже за най-опитните Скайрънинг спортисти. Изкачванията и спусканията се редуваха непрестанно, а равните сектори бяха сведени до най-малко.
Българската представителка Антония Григорова, за която това бе четвърти старт в Сериите за 2019, направи впечатляващо тичане, като през по-голямата част от трасето, се движеше на трета позиция. Тя приключи надпреварата на четвърто място, като избяга дистанцията за 8:48:38, три секунди след испанката Оихана Азкорбербетиа. След мощно оспорвана конкуренция за призовото първо място, победителка стана лидерката в Генералното класиране – датчанката Рагна Дебатс, която сложи и нов връх на трасето – 7:52:40. Второто място бе за Мириам Гиоу Боус от Франция, която приключи с време 8:14:53.



След финала Антония показа: „ До 40тия километър се движих на 3та позиция. Там бях задмината от испанската състезателка (която остана 3-та в крайното класиране), а аз самата почувствах отмалялост и изнемощялост, които се пробвах да преодолея с банкет на повече калории и течности, и до някъде се получи. Към края на дистанцията стана много топло, а близо зад мен имаше огромна група състезателки, което ми подейства демотивиращо, тъй като знаех, че с цел да задържа 4-тата позиция ще би трябвало да избягам финалните 5км в втурване на макс. И може би за първи път съумях да се оправя, което ме радва извънредно доста. “



При мъжете първото място завоюва италианецът Кристиан Миноджио, който избяга трасето за 6:50:04. Секунда след него мина финала французинът Готие Айра, с време 6:51:01. Третото място бе за Риу Уиеда от Колумбия (6:56:49).



Относно подготовката си за Royal Ultra Sky Marathon Григорова описа: „ Миналата година имах опцията да изкача самият връх Гран Парадисо, което бе и моят първи 4-хилядник, който много ми хареса и когато видях, че ще има старт от Сериите точно там, не се поколебах да заявя присъединяване си. В интервала от последния ми старт в Гърция – " Olympus marathon ", до старта в Италия съумях да направя доста съществени тренировки на българска земя, които повлияха и на увереността ми, че ще мога да се оправя с въпросния старт. “
Към момента българската състезателка се подрежда на 20та позиция в Генералното класиране на Световните серии по Скайрънинг. Следващият старт пред нея още веднъж ще е в Италия, на 1ви Септември – Maga Sky marathon – Европейско състезание по Скайрънинг в дисциплинираност Ултра.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР