21 сливенци са били глобени за неправилно пресичане само за

...
21 сливенци са били глобени за неправилно пресичане само за
Коментари Харесай

Глобиха 21 сливенци за неправилно пресичане при акция “Пешеходна пътека”

21 сливенци са били санкционирани за погрешно секване единствено за интервала от 10 до 15 април, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи. Това е станало при извършена профилирана интервенция “Пешеходна пътека”. “Откакто съм шеф на Районното ръководство, не минава месец без да има най-малко по един случай на пешеходна пътека, провокиран по нехайство на водачите. Има и произшествия обаче, които са провокирани от погрешно секване на пешеходците”, разяснява гл. контрольор Димитър Кикьов, който от наскоро управлява районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи в регионалния град.

 kikiov_600x401

От началото на годината до първите дни на април са регистрирани 14 пътни катастрофи с пешеходци в Сливенска област, като повече от половината от тях са били на пешеходна пътека. При тях са били ранени четирима души. През последните месеци на предходната година станаха няколко катастрофи с породени тежки фрактури на пешеходците. В края на ноември щерка и старата й майка бяха пометени на бул.”Панайот Хитов” на пътека вид “зебра”, “Мерцедес” блъсна на пешеходна пътека на бул.”Братя Миладинови” 52-годишна жена и й счупи ръцете и крайници, 70-годишна баба получи фрактура на ръката след удар от автомобил при погрешно секване на бул.”Бургаско шосе”.

 dscf2657_600x450

По време на интервенцията някои от глобените пешеходци са били сюрпризирани, че изобщо ги глобяват за погрешно секване. Не им било известно, че се налагали сходни наказания. На всички извършители са издадени фишове и ще би трябвало да платят по 20 лв. санкция. Парите се внасят в указана на фишовете банкова сметка. “Ако не си платят глобите до 14 дни, те ще бъдат търсени наложително, посредством органите на НАП”, посочи гл.инспектор Кикьов.

Интересна детайлност от извършената интервенция е, че няма глобен нито един водач. “Колегите са открили, че при наличието на униформени чиновници и полицейски автомобил водачите стават извънредно деликатни. Спазват както разпоредбите за придвижване, по този начин и преимуществото на пешеходците”, сподели говорителката на ОД на МВР-Сливен Първолета Мандинска.

В хода на същата интервенция са тествани 304 автомобила и 411 лица. Констатирани са общо 122 нарушавания на Закона за придвижване по пътищата.

През тази седмица контролът по пешеходните пътеки продължава. Той ще се реализира по булевардите “П.Хитов”, “Хр.Ботев”, “Илинденско въстание”, “Хаджи Димитър”, “Братя Миладинови” и “Цар Симеон”. Тези пътни артерии в града са най-натоварени и на тях стават най-често произшествия с пешеходци.

На фотосите: През тази седмица засиленият надзор по пешеходните пътеки продължава в Сливен. На фотосите е една от пешеходните пътеки на бул.”Панайот Хитов”, където постоянно стават пътни произшествия с пешеходци. На третата фотография е началбникът на районно управление (на МВР) на МВР-Сливен гл.инспектор Кикьов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР