21 национално представителни организации на и за хората с увреждания

...
21 национално представителни организации на и за хората с увреждания
Коментари Харесай

21 организации на и за хората с увреждания с писмо до бъдещите политици



21 национално представителни организации на и за хората с увреждания в публично послание към партиите, участници в идните парламентарни избори упорстват за проведена и налична профилактика след преболедуване на вируса от хората с увреждания. Организациите чакат разговорът с тях да продължи и след изборите.

Тези организации съставляват повече от 180 000 жители със характерни благоприятни условия. „ В хода на хода на предизборната акция с паника констатирахме, че в тематиката за живота и проблемите на хората с увреждания отсъства “, това написа в обръщението Веска Събева, заместник-председател на Национално представителните организации на и за хората с увреждания.

„ Точно в този момент, когато вие представяте своите визии и стратегии, тази тематика се не помни. А тя включва необятен кръг от проблеми, съпътстващи нелекия живот на над 1 млн. жители на България. Настояваме всяка партия и всеки претендент да заявява своята съпричастност и визия за бъдещето на тези наши сънародници “, се споделя още в писмото.

В документа се подчертава върху няколко съответни казуса за решение в незабавен порядък – да има проведена и налична следваща профилактика след преболедуване на вируса за хора с увреждания, които постоянно са самотни, унищожаване на Данък добавена стойност върху медикаментите и медицинските произведения, опция за пенсиониране на родителите/осиновители, полагали грижи за лица с увреждания, основаване на условия за личностно развиване и обществено включване на тези лица, посредством приобщаващо обучение и приобщаваща претовареност в интегрирана нормална среда, въвеждане на нови форми за профилактика и ранна детска намеса, както и за незабавна и радикална смяна на системата на ТЕЛК и въвеждане на ред, подкрепящ, а не дискриминиращ хората с увреждане.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР