21 март е избран за Световен ден на поезията по

...
21 март е избран за Световен ден на поезията по
Коментари Харесай

„Поезията е поток от радост, болка, изненада и шепа думи от речника“

21 март е определен за Световен ден на поезията по решение на 30-тата сесия на Генералната конференция на Организация на обединените нации по въпросите на образованието, науката и културата (ЮНЕСКО) (26 октомври – 17 ноември 1999 г.) в Париж, Франция, признато на 3 ноември 1999 г. 

Целта на този празник е да разпространява писането на лирика, публикуването й и четенето й пред аудитория по света. Презумпцията е, че поезията е за всеки жив четец и за всеки жив стихотворец .

В декларацията на ЮНЕСКО се споделя, че Световният ден на поезията е с цел  „ да се даде самопризнание и мощ на националните, районните и интернационалните организации за лирика “.
 15 аргументи за какво връзка с четящо момиче ще усъвършенства същински живота ти  15 аргументи за какво връзка с четящо момиче ще усъвършенства същински живота ти  15 аргументи за какво връзка с четящо момиче ще усъвършенства същински живота ти  15 аргументи за какво връзка с четящо момиче ще усъвършенства същински живота ти
А ние, редакторите на Edna, обожаваме поезията и взехме решение да отбележим празника като ви напомним някои от най-страхотните български поети и поетеси и техните творби.

















За още потребни и практични статии .
 10 от най-красивите български стихотворения  10 от най-красивите български стихотворения  10 от най-красивите български стихотворения  10 от най-красивите български стихотворения
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР