2020 година преобърна живота ни на 180 градуса. Променихме ежедневието,

...
2020 година преобърна живота ни на 180 градуса. Променихме ежедневието,
Коментари Харесай

Здравословно хранене през 2021 година – кафе, водорасли и още...

2020 година прекатурна живота ни на 180 градуса. Променихме всекидневието, работата, питателните си привички.

Вероятно под въздействието на 2020-а и в обозримото бъдеще най-популярни ще са храните, които ускоряват имунитета и ни поддържат здрави.

Близкото бъдеще ще обезпечи повече растителни варианти, механически подкрепени артикули и растеж на здравословните храни, предсказват от foodpanda и обрисуват хранителния пейзаж за 2021 година.

Постбиотици

Вече сме добре осведомени с пре- и пробиотиците, само че най-новото в битката за здравето на червата са постбиотиците.

Те имат противовъзпалителни и антиоксидантни функционалности, оказват помощ и за подсилване на имунната система и възстановяване на чревната флора.

Съдържат се в кефир, кисело зеле, самун с мая и кимчи.

Кафе

В изискванията на международна пандемия, когато една трета от популацията работи от у дома, доста от нас си подготвят утринната чаша кафе вкъщи.

Продажбите на пакетирано кафе от огромни вериги за домашно подготвяне са се нараснали със 17 % през последното тримесечие на 2020 година.

Зелени храни

Тук приказваме за недобре узрели артикули, които са заредени с хранителни субстанции. Микрозелените храни имат от 4 до 40 пъти повече хранителни субстанции от зрелите.

Водорасли

Традиционно употребявани в японската, корейската и китайската кухня от хилядолетия, водораслите постепенно, само че несъмнено проникват в международната кухня. Разбира се, яли сте го в суши и мисо. Водораслите са богати на потребни минерали и витамини от група В.

Подправки

Подправките стават все по-популярни в международен мащаб, а фокусът се измества върху произвеждане на нови и неповторими сортове, които са освен вкусни, само че и с потребни свойства.

Продукти от локални производители

Търсенето на артикули, създадени от локални производители, пораства всеки ден. Това е наклонност, която се ускори през последните години и евентуално ще задържи същия ритъм и през идващите.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР