2020 година е свързана със страха, усещането за недоимък, нагласата

...
2020 година е свързана със страха, усещането за недоимък, нагласата
Коментари Харесай

2020 ♥ Година на бедствия и раждането на Нова епоха

„ 2020 година е обвързвана със страха, чувството за недостиг, настройката „ повече за теб значи по-малко за мен “. Вместо да се боим, че ще бъдем принудени да излезем от зоната си на комфорт, би трябвало да планираме новата си обител. Промяната идва! Да й придадем образа, който бихме желали да има! “

Поглед към 2020 година от известния астролог Гал САСОН, назаем от книгата му „ 2020. Астрологична прогноза. Скок на вярата: Раждането на нов свят “ (Изд. Кибеа) 

В продължение на десетилетия астролозите по света чакат настъпването на 2020 година с неспокойствие и боязън. Някои пророкуват злополучие (английската дума за злополучие dis-aster, формирана от представката dis и гръцката дума за „ звезда “ aster, значи „ срещу звездите “), други я сочат като годината, в която ще се роди Нова ера. Аз се осланям на Буда – рационален Телец с Луна в Скорпион, който акцентира значимостта на междинния път: 2020 ще бъде страховита година, която може да поведе човечеството към нова ера. 

Какво можем да чакаме от година, чиито цифри съгласно нумерологията – 4 и 22 – вещаят както тъга, по този начин и нахлуване в тайните на живота? Как да тълкуваме обстоятелството, че ни предстоят 6 затъмнения вместо нормалните 4 и че едно от тях съответствува с лятното слънцестоене, а друго – с рождения ден на Съединени американски щати? Какво значи „ висш съвпад “ на Юпитер и Сатурн по време на зимното слънцестоене, което събитие за първи път от началото на 19 век се реалокира от земните във въздушните знаци? Какво значи ретроградното придвижване на Меркурий, Венера и Марс едновременно? И най-важното – какво да вършим в интервала на редкия съвпад сред Сатурн (Господаря на кармата) и Плутон (Господаря на смъртта)? Ще напомня, че предходните пъти, когато това се случи, се развихри епидемията от СПИН, стартира Студената война и избухна Първата международна война.

2020 година е Параграф 22. Тя е година на Майстора строител, тъй като нумерологичното й число е 22 – отлично начало за построяването на нов международен ред и нова ера. 22 се свързва с Шута – първата карта, която съдържа в себе си всички останали от 22-те карти на огромната аркана. Те се асоциират и с 22-те букви в писмеността на иврит, които съгласно кабала са градивните единици, употребявани от Създателя за сътворяването на Космоса. Прекрасно! Но 2020 година е също и четворка: обвързвана със гибелта, страха, запазването на статуквото, чувството за недостиг, настройката „ повече за теб значи по-малко за мен “. Числото 4 и неговите аколити* (Тук – неразлъчни спътници, сподвижници. – Бел. ред.) не желаят нов ред, а са се вкопчили със зъби и нокти в предишното. Те издигат стени, строят центрове за задържане и прокарват граници. Твърдят, че климатът не се трансформира, а въглищата са чиста сила!

Четворката се свързва със зрелостта, в тази ситуация с онази сила, която предизвиква възрастните хора да вземат решения за бъдещето, макар че скоро ще умрат, без да се вслушват в  младите, на които принадлежи това бъдеще. До началото на юни 2020 Плутон (могъщество) и Сатурн (структура) са в Козирог (консерватизъм), до момента в който Северният възел (посоката, в която се движим) се намира в противоположния знак – Рак (състрадание и безусловна любов). Въртим се в Параграф 22. Нужна ни е смяна, само че планетите водят война между тях и ни принуждават да се оправяме с огромна част от популацията, която се води от страха и не може да одобри смяната.

И по този начин, какво да вършим?

Отговорът ни се дава в края на 2020 – при удобно стичане на събитията, въпреки и в най-тъмния ден от годината, зимното слънцестоене. На 21 декември следващата година ще преживеем нещо, което астролозите назовават Великият съвпад на Юпитер (разширяването) и Сатурн (фокуса). И двете планети се трансферират от консервативния Козирог в демократичния Водолей – знака на хуманизма. Великият съвпад постоянно отбелязва края на един цикъл и началото на различен. За финален път това се случи през май 2000, когато се пукна балонът за „ кошмара дотком “. През 2020 също можем да чакаме пукването на някакъв балон. Но както ще ви каже всеки занаятчия строител или зидар, градежът постоянно се предшества от опустошение. Така че, вместо да се опасяваме от гибелта или смяната, би трябвало самите ние да се превърнем в смяната. Вместо да се боим, че ще бъдем принудени да излезем от зоната си на комфорт, би трябвало да планираме новата си обител. Промяната идва! Да й придадем образа, който бихме желали да има! 

Големият гърмеж на изравняването: съвпадът на Плутон и Сатурн

От доста години астролози от разнообразни течения чакат, боят се и предсказват страховити бедствия за края на 2019 и началото на 2020. Причината е тройният съвпад: Плутон – архетип на суровата мощ и пристрастеността, се изравнява със Сатурн – душеядец и знак на сложните уроци, в миг, когато Юпитер се реалокира в Козирог (декември 2019). Юпитер нормално се притичва на помощ, само че пък с Козирог не се погаждат изключително. Юпитер символизира опциите, шанса и потока, само че когато минава през Козирог, се усеща стеснен. По-лошото е, че склонността на Юпитер към разширение може да раздуе разрушителните качества на съюза сред Сатурн и Плутон. Тъй като тази драма се разиграва във владенията на Козирога, съществува сериозен риск от криза или най-малко от доста закъснение в международната стопанска система. През 2020 се постанова да възприемем пестеливостта на Козирога и да бъдем изключително внимателни във връзка с непотребните разноски.

Съвпадът на Сатурн (най-далечната забележима с просто око планета) и Плутон (най-отдалечената от Слънцето „ планета “) има резултата на новолуние – знак на ново начало, повратна точка, прелистване на страницата в историята на човечеството, отваряне на нов файл. Съвпадът ни връща към началото и отваря вратата за едни благоприятни условия, а за други я затваря. Така че заради всичките си съвпади (Плутон/Сатурн, Плутон/Юпитер, Юпитер/Сатурн) 2020 е фактически ново странствуване за Шута.

От книгата: „ 2020. Астрологична прогноза. Скок на вярата: Раждането на нов свят “, Гал Едем Сасон, изд. Кибеа
Изображение: изд. Кибеа
Илюстрация: New Age, 2017, Yu Hong, Hong Kong, artbasel.com

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР