2017 година е една от трите най-горещи години с рекордни

...
2017 година е една от трите най-горещи години с рекордни
Коментари Харесай

Прочетете Това И Треперете! Смъртна Присъда За Българския Народ! Това Не Е Виждано В Българската История!

2017 година е една от трите най-горещи години с рекордни рискови метеорологични условия. Периодът 2013-2017 година е най-топлият 5-годишен интервал с температури, достигащи 50 градуса по Целзий в Азия, рекордни урагани с бърза поредност в Карибите и такива, достигащи до Ирландия.

Това стана известно от данните на Световната метеорологична организация за положението на климата на Земята, показани през днешния ден на Световния ден на Географските осведомителни системи ( ГИС) в България.

На провеждащия се през днешния ден конгрес в София Омар Бадур, програмен началник " Климатични данни и мониторинг в Световната метеорологична организация ", показа отчет за положението на климата на Земята през 2017 година и по какъв начин посредством Географска информационна система технологии можем да сме по-подготвени за климатичните промени и да се оправим с бедствията.

Рискът от заболявания и смъртност, породени от климатичните промени, се е покачил с 30 на 100 от 1980 година до 2017 година

През 2016 година 23,5 милиона души са разселени заради бедствия, породени от климатичните промени, сочат показаните от водещия климатолог данни в направения от него отчет.

Докладът на Световната метеорологична организация за положението на климата през 2017 година, се явява и основа за провеждащата се сега конференция в Бон по изменението на климата.

Омар Бадур показа също по този начин опита на Световната метеорологична организация за консолидиране, обработка и разбор на данни от разнообразни източници, в това число в действително време и огромни данни, както и за създаване на Географска информационна система основани приложения.

Приложения, с които можем да бъдем по-подготвени за климатичните промени и които подкрепят обмисляне на дейностите, изтегляне и изцяло по-ефективно ръководство при естествените бедствия.

" Използването на Географска информационна система във всеки един стопански бранш покачва успеваемостта на работата и усъвършенства планирането. Аз се веселя, че на днешния конгрес ще бъдат показани Географска информационна система решения от толкоз разнородни браншове. Това демонстрира смисъла на тези технологии за цифрова промяна на страната ни ", разяснява еврокомисар Мария Габриел, която откри форума. Тя добави, че за потреблението на цифровите технологии от значително значение е съществуването на първокласен интернет.

Чрез обезпечено финансиране от Европейския съюз и в България ще се осъществят планове в това направление, единият от които е за обезпечаване на точки за безжичен интернет - WiFi4EU, а другият е Географска информационна система основана платформа за Единна осведомителна точка.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР